Hlavní obsah

Kdybych udržel klidnou hlavu a nedělal kraviny, litoval brněnský Divíšek

Pardubice

Je nejproduktivnějším hokejistou play-off, přesto po prvním finále brněnský útočník Tomáš Divíšek nepřekypoval radostí. Připsal si jednu asistenci, ale třikrát byl vyloučen a Pardubice z toho dvakrát vstřelily gól. Nakonec Kometa prohrála utkání 4:5 po samostatných nájezdech a soupeř vede ve finálové partii 1:0 na zápasy. "Kdybych udržel trochu klidnou hlavu a nedělal kraviny, tak jsme myslím vyhráli," řekl Divíšek po utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Divíšek z Brna před brankářem Pardubic Martinem Růžičkou

Článek

Devět gólů, prohra po nájezdech, jak hodnotíte první finále?

Byli jsme lepší, měli převahu, ukázali jsme bojovnost, šlápli jsme do toho. Bohužel nájezdy nám zase nevyšly, nedá se nic dělat.

Co říci ke gólu Tomáše Žižky, který ho vstřelil z poloviny hřiště a překonal brankáře Martina Růžičku?

Pořádně jsem to neviděl, byl jsem na ledě, Žíža to nějak nahodil a Růža to dostal myslím mezi nohy. Ten gól nás dostal hezky do zápasu. Potom jsme měli šance, ale bohužel jsme je nedali.

Čtyřikrát jste skóre srovnali a mohli vyhrát v prodloužení, ale nic z toho...

Byl to dobrý zápas, i Pardubice měly šance, bylo to vyrovnané. Měly trochu víc štěstí, daly gól v nájezdech, my nedali nic. Sice se hrálo dlouho, ale měli jsme týden volno, sil je docela dost. Dáme večeři, možná pivo a jdeme si lehnout.

Předchozí tři série v play-off jste začali výhrou, teď je to naopak, může to něco znamenat?

Dokud to nejsou čtyři utkání, tak to je dobrý. Kdyby nás nějak přejeli, ale my jsme hráli docela dobrý hokej. Kdybych udržel trochu klidnou hlavu a nedělal kraviny, tak jsme myslím vyhráli. Jedeme dál, nic se neděje. Tohle vždycky mrzí, ale jsme ve finále extraligy a prohráli jsme první zápas.

Řekl jste, že jste neudržel klidnou hlavu. Je to tím, že v Pardubicích bydlíte, hrál jste tady, slavil jste tady v roce 2005 titul. Prostě větší motivace?

Ne. Já nechci nějak rozebírat ty fauly. Jeden byl určitě. Prostě mě vyloučili, já takhle hraju furt. To nebyla motivace, byla to kravina.

Cítili jste, že jste v prodloužení měli na začátku navrch, když domácí dostali laciný gól čtyři minuty před koncem třetí třetiny?

Vždycky vás dostane takový blbý gól. Mohli jsme dát gól i v šedesátý minutě, měli jsme tam závar. Dostali jsme čtyři blbý góly, uvidíme zítra.

V utkání se zranil Róbert Petrovický, jak velká to je pro vás komplikace?

Hodně velká. Robo je jeden z našich nejlepších hráčů a lídr. Neviděl jsem to, ale má otřes mozku. Musíme se semknout a hrát bez něj. Je to škoda, ale takový je hokej. Je to i naším stylem hokeje, je to asi daň. Zatím nám to vycházelo, každý hráč bude chybět, možná nám budou docházet síly na konci, proto musíme hrát hlavou.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín