Hlavní obsah

Jsme rádi, že Ručinský zůstává, kvituje ředitel Kysela setrvání veterána v Litvínově

Poučit se z loňské nevydařené sezóny a promluvit do bojů o play-off v extralize. Takový cíl si vytyčují hokejisté Litvínova před novým ročníkem nejvyšší soutěže. Ve vedení klubu od léta figuruje Robert Kysela, který se stal jeho výkonným ředitelem. Do Litvínova se přesunul z prvoligového Ústí nad Labem, kde zastával funkci generálního manažera. „Budeme chtít vyhrát každý zápas s tím, aby se naše úsilí odrazilo adekvátním způsobem i v tabulce,“ řekl o litvínovském hokeji Kysela v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

I když jste loni v Litvínově ještě nepůsobil, určitě máte nějaký názor na jeho uplynulou sezónu...

Samozřejmě jsem litvínovské účinkování sledoval, protože ve městě pořád bydlím, byť jsem pracoval jinde. A objektivně řeknu, že ta sezóna nedopadla úspěšně. Klub se musel zachraňovat před pádem do baráže. Trenérovi Jeřábkovi se povedlo uniknout s týmem z posledního místa, a u mužstva zůstal. Dostal volnou ruku při hledání asistenta a vybral si Petra Rosola z Ústí. Ten se svojí role ujal s nadšením a kromě přípravy stíhá i další věci, momentálně je na trenérském semináři v Břeclavi.

Už máte uzavřený hráčský kádr?

Dobrou zprávou je, že útočník Martin Ručinský prodloužil smlouvu o rok. Jsme rádi, že zůstává.Přivedli jsme čtyři hráče, s nimiž počítáme do základního složení a věříme, že budou přínosem. Šanci dostanou i junioři, kteří se zapojili do přípravy a dostanou šanci i v zápasech, aby zabojovali o místo. Hráči, kteří se nedostanou v extralize pravidelně do zápasů, mohou vypomoci prvoligovému Mostu, kam se dá dojet z Litvínova tramvají.

Můžete představit litvínovské posily?

Obránce Jirka Zeman přišel z Ústí, kde patřil k oporám. Ze stejného klubu jsme přivedli i brankáře Pavla Francouze. Měl by s Petrem Fraňkem vytvořit dvojici stálých gólmanů, které nedělíme na jedničku nebo dvojku. Bek Marek Posmyk, naposledy působící na Kladně, vyniká fyzickými parametry a slibujeme si od něj i tvrdou hru a dobrou střelu od modré čáry. Novou tváří v české extralize je slovenský útočník Vlado Baláž ze Zvolena. Nebojí se jít do soubojů před brankou a k tomu od něj čekáváme i slušnou produktivitu.

Kam by měly směřovat litvínovské ambice?

Chceme zvednout dosavadní výkonnost. Bude to nutné, protože baráž o udržení se stane pro případné účastníky z extraligy složitější kvůli modelu dva týmy z extraligy plus dva týmy z první ligy. Ale musíme si klást postupné cíle a rádi bychom se dostali do play-off, čímž mám na mysli i jeho předkolo.

Reklama