Hlavní obsah

Dobrák Jágr přes Facebook posílil Piráty, pak je zničil

Kladno

Sportovním gestem dal Chomutovu šanci, pak ho nemilosrdně zničil. Znovu skvělý Jaromír Jágr řídil nedělní demolici Pirátů 7:2 a kladenská ofenzíva znechutila hokej dalšímu soupeři. Vždyť v posledních čtyřech zápasech nasázela soupeřům pětadvacet branek!

Článek

Díky Jágrovi mohli fanoušci kromě svých miláčků vidět v akci i místního rodáka Michaela Frolíka. Rytíři totiž forvarda hrajícího v zámoří za Chicago přenechali Chomutovu, ale s podmínkou, že v zápasech proti nim nenastoupí. Tak, jako v prvním vzájemném zápase.

Skoro všichni byli pro

Jenže před nedělní bitvou hrající šéf klubu Jágr opět předvedl, jak férovým je hokejistou. Poté, co před svým návratem do extraligy pomohl vyřídit pojistky vedle kladenských hráčů i slávistům, se tentokrát rozhodl netradičně využít sociální síť.

Na svém facebookovém profilu napsal: „Za Chomutov může a nemusí nastoupit kladenský odchovanec Michael Frolík. Je na Kladně, jak se rozhodneme… Jak byste rozhodli vy?“ Sešly se mu přes dvě stovky ohlasů, téměř výhradně podporujících Frolíkovo nasazení. A tak Jágr stvrdil: „Děkuji za názory, vy jste rozhodli, Frolík bude hrát.“

Ohlasy fanoušků byl ale mírně překvapený. „Nečekal jsem, že 99 procent lidí bude pro, aby hrál. Možná hlasovali jenom Chomutováci,“ smál se Jágr. „Ale ukázalo se, že lidi chtějí nejen vidět dobrý hokej, ale i to, abychom hráli proti silným soupeřům a rozhodovalo se na ledě, ne v kancelářích,“ vysvětloval si shodu hlasujících příznivců Jágr.

Frolík: Asi jsem velký postrach nebyl

O tom, jakým způsobem se o jeho startu rozhodlo, neměl forvard Pirátů tušení. „Slyším to až teď. Já ještě dopoledne myslel, že hrát nebudu, jsem rád, že to takhle dopadlo,“ přiznával Frolík.

„A jaký, že byl výsledek hlasování? Jednoznačně pro? Tak to jsem asi velký postrach nebyl,“ pousmál se. „Tomu zvyku, kdy hráč nesmí nastoupit proti svému klubu, i když je hostování normálně vyřízeno, jsem stejně moc nerozuměl,“ dodal.

Jeho účast v sestavě nebyla Chomutovu vůbec nic platná, na Piráty bohatě stačila první kladenská „zámořská“ lajna. Jen Jágr bodoval čtyřikrát za gól a tři asistence, Tomáš Plekanec si připsal bilanci 2+1, Jiří Tlustý 1+2.

Reklama