Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 3:2Sparta poprvé pod vedením Jandače porazila vedoucí Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Gulaš 0 : 1
35. Ton 1 : 1
57. Sekáč 2 : 1
60. Ton 3 : 1
60. Balej 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté pražské Sparty porazili v 20. kole extraligy Plzeň 3:1 a ukončili sérii patnácti zápasů, ve kterých lídr tabulky bodoval. Domácí, poprvé pod vedením staronového kouče Josefa Jandače, uspěli i díky dvěma gólům Petra Tona. Sparta vyhrála v domácím prostředí popáté za sebou.

Článek

Sparta se vedle Jandače představila premiérově v sestavě s obráncem Gřegořkem a útočníkem Sekáčem. Od počátku se domácí snažili hrát zodpovědně a nechybovat, podobnou taktiku ale zvolili i hosté. V Tipsport areně se tak na ledě dlouho nic zajímavého nedělo.

V 7. minutě se hosté dostali do vedení, když jim ke gólu pomohl nešťastný odraz puku od Philippovy brusle přímo k osamocenému Gulašovi. O jedinou šanci Sparty v úvodní třetině se postaral Ton, který ale z brejku pozorného brankáře Raska neprostřelil.

Do druhé třetiny nastoupili domácí v pozměněné sestavě, například do prvního útoku se vrátil Hovorka. Hned po několika sekundách mohl náskok hostů zvýšit Vlasák, nemířil však přesně. Kašpaříka následně vychytal Neuvirth, který poté bez újmy přestál i šance Indiánů v přesilové hře při vyloučení Fostera.

Ve 35. minutě se ale podařilo Spartě vyrovnat. Tonovi k šesté brance v sezoně pomohla chyba Plzeňských v rozehrávce. Gól domácí povzbudil a finská posila v brance Západočechů měla mnohem více práce než v předešlých minutách. V polovině třetí třetiny mohl přidat druhý gól Ton, ale dopadl stejně jako o tři minuty předtím na druhé straně Gulaš.

V 57. minutě se ale Sparta dočkala vedení, když Rachůnkovu střelu za Raska pohotově dorazil Sekáč hrající své první extraligové utkání v kariéře. Ještě blíže k bodům posunul Spartu v poslední minutě Ton. Pražané výhru uhájili, i když Plzeň v power play dokázala snížit.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 35. P. Ton, 57. Sekáč (I. Rachůnek), 60. P. Ton (J. Hlinka) - 7. Gulaš (Vlasák, Martin Straka), 60. Balej (Gulaš, Marušák). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5753.
Sparta: Neuvirth - Sičák, Mojžíš, Gawryletz, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Vallin - Pacovský, Broš, Tenkrát - P. Ton, J. Hlinka, Sekáč - Hovorka, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Foster, Bahenský. Trenéři: Jandač a Votruba.
Plzeň: Rask - Dan Růžička, St. Pierre, Marušák, J. Jeřábek, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Kratěna - Dvořák, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Lev, Johnson. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín