Hlavní obsah

Kladno - Budějovice 2:3Prospal zařídil dvěma góly výhru Českých Budějovic v Kladně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Prospal 0 : 1
22. Jágr 1 : 1
47. Knotek 1 : 2
54. Jágr 2 : 2
65. Prospal 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 20. kole extraligy na ledě Kladna 3:2 v prodloužení a Rytíři tak poprvé při působení posil z NHL prohráli na vlastním stadionu. Zápas rozhodl v čase 64:56 Václav Prospal, který se v utkání trefil dvakrát a připsal si své vůbec první branky v české nejvyšší soutěži. Za Středočechy skóroval rovněž dvakrát Jaromír Jágr.

Článek

Hra měla od začátku spád. Hlavně Plekancova řada na straně domácích a Hanzalův útok na straně hostů bavily diváky. První mohl skórovat českobudějovický Michálek, který proklouzl mezi beky, ale koncovka mu nevyšla. V 18. minutě dokázal Prospal přetlačit Židlického a nadvakrát překonal gólmana Cháberu. Ve svém třetím extraligovém zápase slavila posila z Columbusu první gól.

Rytíři odpověděli hned na začátku druhé dvacetiminutovky, když Jágr při početní výhodě překonal Kantora. Akce se následně střídaly na obou stranách. Agilní Michálek se znovu dostal před kladenského brankáře, ale byl tísněn, takže ze šance nic nebylo. Chábera se následně zaskvěl při Kotalíkově bombě.

Hra gradovala ve třetí části hry, kdy přibylo i tvrdších zákroků. Jihočeši šli znovu do vedení, když zůstal osamocen před brankou exkladenský Knotek, který využil přesilovou hru pouhou vteřinu před návratem Plekance z trestné lavice.

Středočeši se nadýchli k mocnému náporu a ve velké skrumáži před brankou hostí se opět prosadil Jágr a připsal si 13. trefou v sezoně. Do konce běžné hrací doby se však už ani jednomu týmu nepodařilo strhnout vítězství na svou stranu.

V prodloužení měli Rytíři více sil i hodně brankových příležitostí, ale skvělý Kantor puk za svá záda nepustil. A tak se hrdinou zápasu stal Prospal, který pouhé čtyři vteřiny před sirénou prostřelil Cháberu mezi betony.

20. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Mountfield České Budějovice 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Jágr (Tlustý, Patera), 54. Jágr (Lukáč, Kameš) - 18. Prospal (Hanzal, M. Michálek), 47. Knotek (L. Květoň, L. Kohn), 65. Prospal. Rozhodčí: Turčan, Smitka - Charvát, Bejček. Vyloučení: 4:4, navíc Šimánek (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4246.
Kladno: Chábera - L. Procházka, Piskáček, Židlický, Kameš, Majeský, Doudera, David Růžička - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Frühauf - Mertl, Dej, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Šimánek, L. Kohn, Kotalík - L. Květoň, Knotek, Suja. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Reklama

Související témata: