Hlavní obsah

Liberec - Sparta 1:2Sparta uspěla v souboji týmu ze dna tabulky, vyhrála v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Hlinka 0 : 1
43. Broš 0 : 2
48. Víšek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce prohráli v 28. kole extraligy se Spartou 1:2 a i nadále jsou poslední. Pražané se naopak ve vyrovnané tabulce posunuli na jedenácté místo, od Bílých Tygrů je ale dělí jen tři body.

Článek

Liberec, do jehož sestavy se po dvouzápasovém trestu vrátil kapitán Nedvěd, začal utkání lépe a hned od začátku se usadil v útočném pásmu. První velkou příležitost měl Filippi, ale uzdravený brankář Sparty Neuvirth byl na místě.

Poté se před brankou objevil osamocený Bárta, jeho zakončení však postrádalo potřebnou razanci. Ihned po vhazování se před sparťanskou brankou strhl obrovský závar, ale ani jeden z trojice Duda, Filippi, Víšek nedokázal dotlačit kotouč za brankovou čáru.

Na Neuvirtha i nadále létala jedna střela za druhou, ale bez gólového efektu. Až ve 12. minutě si první ostrý zákrok připsal také domácí brankář Vošvrda, který v dobré šanci vychytal Hovorku.

Do druhého dějství vstoupila Sparta v početní výhodě, Vošvrdu ale zasahovat nemusel. Poté měl výhodu přesilovky pět na tři Liberec, předčasně ji ale ukončil Dudův faul. Druhou šanci vyzkoušet si převahu dvou hráčů v poli dostali Tygři v polovině utkání, kdy byli současně vyloučeni Vallin s Phillipem. Domácí tak hráli celé dvě minuty v pěti proti třem. Využít to ale i díky pozornému Neuvirthovi nedokázali.

A tak otevřela skóre Sparta. Při klasické přesilovce se ve 35. minutě střelou od modré čáry prosadil Hlinka. Pražané byli následně aktivnější a na začátku třetí třetiny se jim podařilo zvýšit na 2:0, když Vošvrdu po brejku překonal kapitán Broš.

Tygři se ale nevzdali a odměnou jim byl ve 48. minutě kontaktní gól, Víšek snížil na 1:2. Snahu o vyrovnání si liberečtí zbytečně zkomplikovali, když hráli v šesti. Sparta sice přesilovou hru nevyužila, domácím však již nezbývalo příliš času na vyrovnání. V poslední minutě byl vyloučen hostující Rachůnek, trenér Pešán si vzal oddechový čas a poslal do hry šestici hráčů. Sparťané se však i s Neuvirthovým přispěním dokázali ubránit.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Víšek (Čakajík) - 35. Hlinka (Milam, Tenkrát), 43. Broš (Hovorka). Rozhodčí: Hribik, Blecha - Rozlílek, Kis. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:1. Diváci: 3955.
Liberec: Vošvrda - Čutta, Čakajík, Derner, Jánošík, Moravec, Výtisk, Štich - Pospíšil, P. Nedvěd, Bárta - Duda, Filippi, Víšek - Bulíř, Dušek, Vantuch - J. Vlach, Bortňák, Jonák - Špaček. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.
Sparta: Neuvirth - Sičák, Pilař, Gřegořek, Milam, Vallin, Philipp, Krstev - Ton, J. Hlinka, Pacovský - Tenkrát, Přibyl, I. Rachůnek - Hovorka, Broš, Sekáč - Jánský, Forman, Bahenský - Foster. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín