Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 2:3Karlovy Vary podlehly Litvínovu a propadly se na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Polák 1 : 0
16. Nosek 2 : 0
23. Baláž 2 : 1
28. Černý 2 : 2
33. Jareš 2 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů podlehli ve 32. kole extraligy Litvínovu 2:3 a propadli se na dno tabulky soutěže. Domácí prohráli popáté za sebou, přestože po první části podkrušnohorského derby vedli 2:0. O výhře Vervy, která své pětizápasové čekání na vítězství ukončila, rozhodl po polovině zápas obránce Richard Jareš.

Článek

V první třetině udávali tempo domácí hokejisté. Litvínovská obrana čelila náporu, ale gólové příležitosti domácím nepovolovala. Hosté výrazněji zahrozili až ve 13. minutě Martynkem, ten z mezikruží trefil jen beton vyjetého Mensatora. Po dvou minutách otevřel skóre Vojtěch Polák, když v přesilové hře z úhlu prostřelil Fraňka.

Hned po inkasované brance navíc obdržel menší trest Jareš a domácí přesilovku opět proměnili, když si z modré čáry najel ke gólové střele obránce Nosek. Karlovy Vary si ve zbytku třetiny vypracovaly ještě několik příležitostí, ty už však v góly nepřetavily.

Hned zkraje druhé části neproměnil domácí kapitán Zaťovič samostatný únik, čímž předznamenal černou třetinu pro svůj tým. Na jednobrankový rozdíl brzy snížil Baláž a Litvínov byl rázem lepším mužstvem. Domácí z tempa vykolejily šarvátky a častá hra v nerovnoměrném počtu.

Ve 26. minutě karlovarský atak na brankáře Fraňka vedl k pěstnímu souboji Vachovce s Trávníčkem a následné přesilovce, kterou ve vyrovnávací branku proměnil Černý. Litvínovští pokračovali v sebevědomém výkonu, ubránili oslabení při vyloučení Pšurného a ve 33. minutě dokončili obrat - Mensatora prostřelil Jareš.

Od třetího dějství se do domácí branky postavil Závorka a sledoval převážně marnou snahu svých spoluhráčů o vyrovnání. Energii srážela i častá vyloučení a pozorná litvínovská defenziva. Hosté navíc ve 46. minutě nastřelili tyč. Zbytek utkání včetně power play domácích si s přehledem pohlídali.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:3 (2:0, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. V. Polák (Gulaši), 16. D. Nosek (Zaťovič, Pech) - 23. Baláž (R. Pšurný, Kousalík), 28. J. Černý (Martynek, Hanzl), 33. Jareš (V. Hübl). Rozhodčí: Pešina, Husička - Bryška, Čech. Vyloučení: 10:14. Využití: 2:1. Diváci: 2606.
Karlovy Vary: Mensator (41. Závorka) - J. Drtina, D. Nosek, J. Látal, Kloz, Gründling, Gulaši, Grman - Zaťovič, Pech, Bicek - J. Doležal ml., V. Polák, Skladaný - Košťál, Vachovec, Zucker - J. Heřman, Skuhravý, Pohl - T. Káňa. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.
Litvínov: Franěk - K. Černý, Stříteský, Gula, Brejčák, Jareš, Martinka, Kousalík, Kubát - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Martynek - J. Černý, Smolka, Ručinský - Kubinčák, R. Pšurný, Baláž. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín