Hlavní obsah

Plzeň - Brno 3:1Hokejisté Plzně porazili Brno a vedou extraligu o sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Straka 1 : 0
18. Vlasák 2 : 0
24. Pletka 3 : 0
27. Divíšek 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Plzně porazili ve 34. kole Brno 3:1 a zvýšili po páté výhře za sebou svůj náskok v čele extraligy před druhým Zlínem na sedm bodů. Indiáni vedli už ve 25. minutě 3:0. Kometa naopak prohrála již počtvrté za sebou.

Článek

Hosté nastoupili do utkání s taktikou pečlivé obrany středního pásma, přesto byla Plzeň v úvodu směrem dopředu nebezpeční. Pomohlo jí vyloučení Jakuba Svobody, během jehož trestu musel gólman Trvaj vyrazit volej Pletky a pokus Kašpaříka z bezprostřední blízkosti. Hosté v ofenzivě zahrozili v deváté minutě, při 48 vteřin dlouhé přesilovce čtyři na tři však neskórovali.

Do vedení šla o dvě minuty později naopak Plzeň, když St. Pierrův průnik před branku dokončil Straka dorážkou skákajícího kotouče do sítě. Na druhé straně nešťastně tečoval nenápadné brněnské nahození Pletka do levé tyčky klece překvapeného gólmana Adama Svobody.

V 18. minutě však Hanzlík našel přesnou křížnou přihrávkou od pravého mantinelu Vlasáka a ten zvýšil na 2:0. Od další pohromy uchránil Kometu před pauzou Trvaj, který lapačkou vytěsnil svižný pokus Kratěny, zlikvidoval bombu Frola a při střele Dvořáka po vyhraném buly zazvonila pravá tyčka.

Nápor lépe se pohybujících Indiánů pokračoval také ve druhé třetině. Rychlý Straka se ze strany protáhl až před Trvaje, ale jeho pravý beton přehodit nedokázal a vzápětí se neujala ani rána nekrytého Dvořáka. Ve 25. minutě se už domácí radovali, když krásnou přesilovkovou kombinaci na jeden dotek zakončil třetí brankou Pletka. Za chvíli v úniku nestačil lépe vypálit Kratěna a Kometu vrátil trefou na 3:1 v početní výhodě do hry Divíšek, když dorazil nahození Tomáše Svobody.

Kometě nepomohlo ani power-play

Hosté poté přidali na důrazu, ale nabídli tím Plzni dvě přesilovky. Gulaš ale po polovině utkání dvakrát neskóroval ve vyložené pozici, když se především ve 32. minutě zaskvěl skvělým zákrokem na brankové čáře Trvaj. Ubráněná oslabení hosty povzbudila, v závěru prostřední části ale Malec s Dlouhým nezužitkovali přečíslení dva na jednoho. Po druhé přestávce se dokázal Svoboda přesunout proti dorážce Jakuba Svobody.

Kometa vrhla všechny síly do útoku a měla štěstí, že při brejku Kratěny s Kovářem na osamoceného Trvaje vypálil centr druhého útoku Plzně nad. Rozhodnout mohl během přesilovky v 51. minutě opět Kovář, po rychlé kličce však pálil do tyče. Branková konstrukce pomohla minutu na to i Adamu Svobodovi, když se jen bezmocně ohlížel za tečí Jana Hrušky. Na porážce Brna nic nezměnila ani dlouhá hra bez brankáře.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Martin Straka (St. Pierre), 18. Vlasák (Jiří Hanzlík, Gulaš), 24. Pletka (Martin Straka, Gulaš) - 27. Divíšek (T. Svoboda, Žižka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:7, navíc Jan Kovář, St. Pierre - Erat, Švrček všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6308.
Plzeň: A. Svoboda - Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Marušák (41. Dan Růžička), St. Pierre, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář (21.- 27. Havlíček), Pletka - Balej, Kašpařík, Johnson - Hollweg, Lev, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.
Brno: Trvaj - Žižka, Valach, Švrček, Bičánek, Valábik (21. Dujsík), Malec - T. Svoboda, Divíšek, Holec - H. Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Petrovický, Čermák, Dlouhý - Erat, Koreis, Dočekal. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: