Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 4:2Pardubice po čtyřech prohrách zabraly, zdolaly Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Bartek 1 : 0
12. Vašíček 2 : 0
16. Semorád 3 : 0
44. Hübl 3 : 1
51. Píša 4 : 1
53. Ručinský 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic porazili ve 34. kole extraligy Litvínov 4:2 a zabrali po předchozích čtyřech zápasech bez bodového zisku. Úřadující mistr vedl už v 16. minutě 3:0. Pardubice se tak na jedenáctém místě přiblížily desáté Spartě na rozdíl dvou bodů. Verva klesla z šesté na sedmou pozici.

Článek

Domácí měli skvělý vstup do utkání a už po dvaceti vteřinách rozjásal pardubické fanoušky Bartek. Trličíkův tým pokračoval v aktivní hře a dovolil soupeři jen ojedinělé brejky. V deváté minutě se sice musel vytáhnout Salfický po nepříjemné teči, ale za tři minuty už Pardubice vedly 2:0. Tlak zúročil obránce Vašíček, který si připsal prvním trefu v pardubickém dresu.

Východočeši byli při chuti, svého soupeře přehrávali nejen rychlými protiútoky, ale i pozorným a důrazným bráněním a v 16. minutě vyhnali Fraňka na střídačku. Drtinovu dělovku od modré čáry stačil litvínovský brankář jen vyrazit a dojíždějící Semorád pohotově upravil na 3:0. Do branky hostí se postavil Francouz, který rychle připsal dva úspěšné zákroky.

Ve druhé třetině domácí viditelně polevili a hosté vycítili příležitost. Jenže jejich snaha k ničemu nevedla, domácí kouskovali hru a nepustili Litvínov do souvislejšího tlaku. Při vyloučení Cetkovského měl ve 33. minutě Smolka dvě možnosti, ale na Salfického nevyzrál. Největší šanci měl ve 39. minutě po návratu z trestné lavice Baláž, který zachytil nepřesnou rozehrávku domácích, Salfický si však s jeho šancí poradil.

Litvínovský nápor body nepřinesl

Litvínovští se pokusili o obrat ve třetí třetině, když ve 44. minutě využili vůbec přesilovku. Postaral se o to pohotovou střelou Hübl a rázem svitla naděje na dramatický průběh utkání. Domácí totiž jakoby vypadli z tempa a hosté ovládali led. Salfický si nemohl stěžovat na nedostatek práce.

Přemíra snahy se ale Litvínovu nevyplatila. V 51. minutě vystihl Píša přihrávku ve středním pásmu a Francouzovi nedal šanci. Hosté v 53. minutě se díky Ručinskému znovu snížili na dvougólový rozdíl, který předznamenal úporný boj ve zbývajících minutách. Litvínov sáhl dvě minuty před koncem k power play, ale domácí si výhru nedali vzít.

34. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Bartek (Somík), 12. Vašíček (Nahodil, Cetkovský), 16. Semorád (M. Drtina, Cetkovský), 51. Píša - 44. Hübl (Lukeš, Majdan), 53. Ručinský (K. Černý). Rozhodčí: Polák, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 9127.
Pardubice: Salfický - Benák, Vašíček, Píša, M. Drtina, V. Kočí, Gawryletz - Bartek, Somík, T. Nosek - Starý, Šagát, T. Zohorna - Radil, Kousal, Buchtele - Semorád, Cetkovský, Nahodil. Trenéři: Trličík a Lubina.
Litvínov: Franěk (16. Francouz) - Jareš, Kubát, Stříteský, K. Černý, Martinka, Brejčák, Charousek, Sklenička - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Piroš, Kubinčák - Baláž, Smolka, R. Pšurný. Trenéři: Jeřábek a Rosol.

Reklama

Související témata: