Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 7:0Karlovy Vary rozstřílely Brno, Pech dal čtyři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Nosek 1 : 0
15. Gründling 2 : 0
31. Pech 3 : 0
37. Pech 4 : 0
41. Pech 5 : 0
51. Pech 6 : 0
59. Pohl 7 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů deklasovali ve 35. extraligovém kole Kometu Brno 7:0. Pod nejtěžší porážku finalisty minulého ročníku se čtyřmi góly podepsal útočník Lukáš Pech. Západočeši po sérii pěti porážek podruhé za sebou naplno bodovali, Kometa si naopak připsala pátou prohru v řadě.

Článek

Jihomoravané byli v úvodním dějství za domácími vždy o krok pozadu. První přesilovou hru Energie využil tvrdou střelou od modré v šesté minutě Nosek. Poté se ke slovu dostal Gründling, který nejdříve nastřelil horní tyč Trvajovy branky, aby v 15. minutě střelou od mantinelu navýšil vedení Západočechů. Kometa mohla korigovat po nevyzpytatelném odrazu puku za Závorkovou brankou, ale Jakub Svoboda netrefil zcela odkrytou branku.

Lépe bruslící Energie pokračovala v náporu i na začátku druhé třetiny. Vachovec se dostal až před Trvaje, ale ten byl na místě. Kometa mohla v polovině zápasu snížit; Petrovického šanci ovšem bravurně zlikvidoval gólman Závorka. Ve 31. minutě byli diváci ve slušně zaplněné KV Areně svědky nejhezčí akce zápasu. Po akci na jeden dotek a ose Doležal - Pohl - Pech to bylo už 3:0.

Možnost vrátit se do utkání dostali svěřenci trenéra Venery ve 34. minutě při 22 vteřin trvající přesilovce pět na tři. Výborně chytající Závorka však neumožnil hostům skórovat, když se vytáhl zejména při střele Jakuba Svobody. Ve 37. minutě se místo toho opět radovali domácí. Klozovo nahození na brankáře dorazil do sítě znovu Pech. To už bylo moc na Trvaje, jehož vystřídal Falter. Následně neudržel nervy na uzdě Bičánek, který po opakovaných protestech obdržel trest do konce utkání.

Hned na úvod závěrečné třetiny - při další hře pět na tři - dosáhl Pech hattricku. Od této chvíle se zápas proměnil v domácí exhibici. V 51. minutě po nezištné přihrávce Grmana vstřelil svou čtvrtou branku ve vynikající formě hrající Pech. Hostům nepomohla ke zkorigování výsledku ani 46 vteřin trvající hra o dva muže v poli navíc. Debakl hostí završil v 59. minutě Pohl, když proměnil přečíslení dvou na jednoho.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. D. Nosek (J. Drtina, Pech), 15. Gründling (V. Polák, Vachovec), 31. Pech (J. Doležal ml., Pohl), 37. Pech (Kloz), 41. Pech (Zaťovič, Bicek), 51. Pech (Grman), 59. Pohl (J. Doležal ml., Gulaši). Rozhodčí: Šír, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7, navíc Bičánek 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4079.
Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, J. Látal, Kloz, Gründling, Gulaši, Grman - Zaťovič, Pech, Bicek - Skladaný, V. Polák, Vachovec - Skuhravý, Pohl, J. Doležal ml. - J. Heřman, Košťál, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.
Kometa Brno: Trvaj (37. Falter) - Žižka, Valach, Malec, Valábik, Bičánek, Švrček, Dujsík - T. Svoboda, Divíšek, Holec - H. Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Dlouhý, Petrovický, Čermák - Erat, Koreis, Dočekal. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: