Hlavní obsah

Pardubický Nosek dostal za faul na Piskáčka stopku na dva zápasy

Pardubický hokejový útočník Tomáš Nosek byl disciplinární komisí extraligy potrestán zákazem startu ve dvou zápasech za faul na kladenského obránce Jana Piskáčka. Nosek v 56. minutě pondělního třetího zápasu předkola play-off srazil Piskáčka ve středním pásmu zezadu v době, kdy byl hráč Rytířů bez puku, a dostal dodatečný trest za úder do oblasti hlavy a krku.

Článek

Sudí Antonín Jeřábek a Milan Minář jeho faul v utkání nepotrestali. Pykat šel jen obránce Jiří Vašíček, který prakticky ve stejnou chvíli fauloval kolenem pronikajícího Kobu Jasse. Pardubice v té době vedly 2:1 a nakonec po vítězství 3:1 snížily stav série na 1:2.

Dvacetiletý Nosek, který si ve třech zápasech série připsal dva body za gól a asistenci, tak vynechá dnešní čtvrtý duel a také případný pátý zápas v Kladně.

Disciplinární komise řešila z podnětu Kladna i Vašíčkův faul, u nějž považovala uložený dvouminutový trest v zápasu za dostatečný. Žádný postih neuložila ani za zákrok Tomáše Rolinka na Piskáčka, jehož pardubický forvard atakoval po odehrání puku v poslední minutě také za stavu 2:1 pro Pardubice při kladenském oslabení. Rolinkův zákrok nebyl nedovolený ani podle rozhodčích.

Reklama