Hlavní obsah

Třinec - Sparta 4:0Stav série 1:0Třinec využíval přesilovky a čtvrtfinále se Spartou začal vítězně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Adamský 1 : 0
22. Zíb 2 : 0
31. Růžička 3 : 0
49. Peterek 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Třinečtí hokejisté lépe vstoupili do čtvrtfinále play off extraligy a po výhře 4:0 nad Spartou se v sérii ujali vedení. Oceláři utkání rozhodli třemi využitými přesilovkami, o nulu se společně podělil Šimon Hrubec s Peterem Hamerlíkem, který v závěru první části musel nahradit zraněného kolegu. Pražané v první třetině neproměnili hned dvě trestná střílení. Druhý zápas se hraje v Třinci v sobotu v 17 hodin.

Článek

Třinec vpadl do zápasu velkolepě a už na konci druhé minuty rozjásal Werk Arénu Adamský, který v přesilovce zblízka poslal za Pincova záda pohotovou přihrávku Polanského.

Oceláři plnili to, co slibovali. Výborným bruslením nedali soupeři dýchat a Sparta se musela uchylovat k faulům. Z dalších přesilovek však domácí gól nepřidali, i když Adamský se v páté minutě řítil sám na Pince.

Sparta přečkala strastiplný začátek a ve 14. minutě mohla vyrovnat, ale Pacovský z trestného střílení rozezněl jen tyčku. Ještě před koncem první třetiny měla Sparta repete. Po nedovoleném zákroku Květoně na Tona, který se chystal trefit prázdnou bránu, jel sparťanský veterán znovu nájezd, ale jeho střelu pod lapačku vystihl Hamerlík, který musel nahradit Hrubce, jehož bez shozené masky v přerušené hře zasáhl do hlavy Pacovský.

Než se Sparta v prostřední části stačila nadechnout, zarazil ji druhý gól. Čisté svědomí neměl Pinc, kterému spíše propagační Zíbův pokus přejel už po 70 vteřinách druhé dvacetiminutovky přes hůl až do branky.

Tonovu ránu zastavila tyčka

Domácí rozlet mohl záhy zvýraznit třetí brankou Bonk, ale po sólu na Pince mu puk poskočil na čepeli a zakončení se mu nepovedlo. Od hostů se pak odklonilo i štěstí a naději na kontaktní gól po Tonově ráně zastavila pravá tyčka třinecké branky.

Pražané si zápas prohráli vlastní nedisciplinovaností. Do půlky utkání museli odehrát sedm oslabení a to poslední znamenalo jejich definitivní zkázu: Galvasova bomba se od tyče odrazila přímo na hůl Růžičky, který i z úhlu mířil přesně.

Ačkoliv se potom sparťané ukáznili i zlepšili bruslení, Třinec vzorně bránil a Hamerlíka ani jednou nenechal na holičkách. Hosté se přes domácí defenzívu nedostali do vyložené příležitosti.

Jedenáct minut před koncem se proti Pražanům znovu spiklo štěstí. Peterek po brejku v oslabení hledal před brankou spoluhráče Rákose, ale jeho přihrávku si hostující obránce Milam srazil do vlastní branky.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Adamský (Polanský, Klimenta), 22. Zíb, 31. M. Růžička (Galvas, Roth), 49. Peterek (Rákos). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9, navíc Pacovský (Sparta) 10 minut. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4372. Stav série: 1:0.
Třinec: Hrubec (19. Hamerlík) - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Kania, Ovčačík, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.
Sparta: Pinc - Hunkes, Gřegořek, Pilař, Sičák, Philipp, Jan Hanzlík, Milam, Krstev - Tenkrát, Broš, Jar. Svoboda - Pacovský, J. Hlinka, P. Ton - I. Rachůnek, Přibyl, Hovorka - S. Treille, Forman, Bahenský. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata: