Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:5Stav série 3:3Plzeň vyhrála v Litvínově a vynutila si sedmý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Piroš 1 : 0
19. Kovář 1 : 1
29. Černý 2 : 1
30. Straka (trestné střílení) 2 : 2
40. Johnson 2 : 3
42. Lev 2 : 4
43. Straka 2 : 5
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Plzně dokázali ve čtvrtfinále play off extraligy vyrovnat sérii na 3:3, když v pondělním utkání zvítězili na ledě Litvínova přesvědčivě 5:2. Škoda přitom dvakrát prohrávala, ale čtyřmi trefami po sobě duel otočila. Dva góly vítězů dal útočník Martin Straka. Rozhodující sedmý zápas se bude hrát ve středu na západě Čech.

Článek

Pro Indiány přišla velmi záhy po úvodním buly rána v podobě odstoupení zraněného útočníka Kratěny. Po faulu Slováka na začátku páté minuty si Litvínov zahrál první přesilovku, v níž dvakrát zahrozil Lukeš, ostře pálil také Ručinský, ale Mazancova lapačka byla dostatečně rychlá.

Severočeši byli směrem dopředu mnohem aktivnější a brzy si vynutili další početní výhodu. Krátce po jejím skončení šli také v 10. minutě do vedení zásluhou pohotového zakončení Piroše. Úspěšný střelec poté chytře tečoval, ovšem jen do boční sítě. Slibnou šanci spálil Rapáč. V 18. minutě mohli domácí zvýšit při další přesilovce, jenže místo toho utekl kotouč Posmykovi a Kovář při zakončení svého úniku procedil puk za Francouze.

Hned v úvodu druhé části pykal za krosček Lukeš a Indiáni si zahráli první přesilovku, jenže bez náznaku větší gólové šance. Ve 29. minutě se puk po plzeňské rozehrávce odražené od sudího Mináře dostal k Černému a ten před Mazancem prokázal skvělé ruce - 2:1. Už po 81 vteřinách bylo ale vyrovnáno, když si Jareš pomohl při bránění Straky hákováním a hostující kapitán nařízené trestné střílení se štěstím proměnil ranou na vyrážečku.

Johnson otočil skóre

Plzeňští oproti vlažném výkonu z úvodního dějství výrazně ožili a do sedla je navíc stihl posadit Johnson, který 34 sekund před druhou přestávkou využil přesilovku při trestu Černého, jenž navíc za zásah do oblasti hlavy a krku dostal osobní desetiminutový trest.

Odhodlání domácích při pokusu o zvrat, s nímž nastupovali opět na led, ve třetí třetině velice záhy zmizelo. V polovině 42. minuty přidal čtvrtou plzeňskou trefu Lev, ale ani to ještě nebylo ze strany hostů vše. O 49 sekund později přidal svůj druhý pondělní zásah po další chybě domácí obrany Straka a definitivně tak soupeře zlomil.

Verva se poté ještě snažila vrátit do utkání, ale v její hře chyběla lehkost a snížení nepřišlo ani z přesilovek, takže Plzeň neměla větší potíže uhlídat bezpečný rozdíl ve skóre.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Piroš (J. Černý, Rapáč), 29. J. Černý - 19. Jan Kovář, 30. Martin Straka z trest. střílení, 40. Johnson (J. Jeřábek, Jan Kovář), 42. Lev (Pletka, Vampola), 43. Martin Straka (Johnson, Jan Kovář). Rozhodčí: Minář, Mikula - Kostka, Bláha. Vyloučení: 4:6, navíc J. Černý (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 3:3.
Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Sklenička, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Rapáč, Hübl, Lukeš - J. Černý, Piroš, Ručinský - Gerhát, Lapšanský, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.
Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Mozík, Frolo, od 30. navíc Boháč - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, Vampola, Pletka - Petruška, Kašpařík, Vlasák - Hollweg, Lev, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.

Reklama

Související témata: