Hlavní obsah

Slavia je hratelná, jenže my jsme hluší, ví plzeňský Vlasák a doufá v křídla

Praha

Co z toho, že Slavii takřka celé první dvě třetiny přehrávali a vytvořili si hromadu střeleckých příležitostí. Hokejisté Plzně v úvodním semifinále play off totiž dojeli na nemohoucnost v koncovce, když gólmana Furcha nepřekonali ani jednou. „Naše stará známá bolest, nestalo se nám to bohužel poprvé,“ uvědomoval si po prohře 0:3 v rozhovoru pro Sport.cz útočník Indiánů Tomáš Vlasák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Vlasák se raduje ze vstřelení gólu.

Článek

„Prostě jsme zase byli hlušší, nedáváme góly. Zažili jsme to dvakrát loni v semifinále (s Kometou Brno), to samé teď ve čtvrtfinále s Litvínovem," ihned si Vlasák vybavil zápasy ve vyřazovacích bojích, kdy on a jeho spoluhráči vyšli gólově naprázdno.

Na Slavii přitom Plzeň dvě třetiny diktovala tempo hry. „Jenže hraje se šedesát minut. Udělali jsme tři obrovské chyby, které Slavia potrestala. Vše zlomil druhý gól. Vyhrajeme buly a pak nabídneme soupeři šanci, kterou využil," vracel se Vlasák k momentu ze 48. minuty, kdy při vlastní přesilovce chyboval obránce Západočechů St. Pierre, což následně potrestal Jelínek.

Plzeň počítá padlé útočníky
Jozef Balej se zotavuje z operace ruky, zraněná žebra nedovolují nastoupit Ondřeji Kratěnovi, Ryan Hollweg si odpočítává disciplinární trest. Do toho už v 54. vteřině skončilo první semifinále pro dalšího útočníka Plzně Václava Pletku, který nezaviněný střet u mantinelu se slávistou Holubem odnesl poraněným kolenem. Pletka ještě v neděli večer odjel do plzeňské nemocnice na magnetickou rezonanci. Nastoupí do dnešního střetnutí, nebo si léčba vyžádá delší čas? „Uvidíme podle výsledku rezonance i Vencova pocitu. Hrát by samozřejmě chtěl, ale nevíme, jestli mu to zdravotní stav dovolí,“ prohlásil v neděli na tiskové konferenci kouč Plzně Milan Razým.

Indiáni se navíc přesvědčili, jak těžko se překonává výtečná slávistická obrana. Ta v pěti zápasech čtvrtfinále s Kladnem inkasovala jen třikrát, na což navázala udržením nuly v neděli. „Musím říct, že Slavia má obranu perfektně propracovanou, všichni její hráči si své povinnosti do detailů plní," uznává Vlasák.

„I přesto jsme si ale vypracovali dost šancí a ověřili si tak, že Slavia hratelná je. Musíme ale dělat minimum chyb a proměňovat šance, které se naskytnou. Když se to podaří, narostou nám křídla. Pokud ne, naopak nás to utlumí. V pondělí ale musíme hrát úplně jinak," nabádá útočník, který v minulosti oblékal právě červenobílý dres.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články