Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 2:3 PPPulpán rozhodl v prodloužení o výhře Chomutova na ledě Olomouce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kůs 0 : 1
20. Bartoň 1 : 1
49. Vodný 2 : 1
57. Důras 2 : 2
61. Pulpán 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili v šestém kole extraligové baráže Olomouc 3:2 v prodloužení a ukončili tak sérii tří porážek. O výhře Pirátů, kteří byli většinu zápasu horším týmem, rozhodl v 61. minutě v přesilové hře Lukáš Pulpán.

Článek

Severočeši si na olomouckém ledě vypracovali hned na začátku velkou příležitost, Divíšek s Jírou ale přečíslení dva na jednoho ideálně nezakončili. Podobně dopadl na druhé straně i Kolouch. Do vedení hostům pomohl nejistý zákrok brankáře Kašíka, jenž lapačkou špatně zasáhl Kůsovu střelu.

Mladý olomoucký gólman poté svou chybu napravil, když se vyznamenal proti Důrasovi a podruhé neinkasoval ani při přesilových hrách Chomutova. V početní výhodě se následně prosadili domácí, v závěru první třetiny překonal Hanuljaka střelou od modré čáry kapitán Bartoň.

Kašíka poté prověřil Divíšek, ale mnohem více práce měl Hanuljak. Posunout Kohouty do vedení mohl po Kolouchově akci Rác, ale neuspěl stejně jako hned v několika příležitostech ve druhé části Kucsera. Domácí extraligového soupeře přehrávali, ale druhý gól se jim podařilo vstřelit až ve 49. minutě, kdy se po přečíslení tři na jednoho prosadil Vodný.

Piráti dokonali obrat

Předtím nevyužili svůj drtivý tlak při přesilové hře, šance neproměnili ani Diviš, Řípa a Ministr. Špatná koncovka se nakonec Olomouci stala osudnou. V 57. minutě totiž vyrovnal Důras a domácí přišli o tři body.

Navíc v závěru normální hrací doby byl vyloučen Kucsera a Piráti byli blízko tříbodové výhře. Mrázek ale trefil jen tyč. V prodloužení ale přesně střílel Pulpán a Chomutov tak soupeři oplatil porážku z prvního vzájemného souboje v baráži.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - Piráti Chomutov 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Bartoň (Ondrušek, Selingr), 49. Vodný (Kolouch) - 7. Kůs (Rýgl, D. Hruška), 57. Důras (Sikora, Palin), 61. Pulpán (Kraft). Rozhodčí: Lacina, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Dováci: 4523.
Olomouc: Kašík - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Janáček, Valenta, Lhotský - Kucharczyk, Kucsera, Selingr - Rác, Kolouch, Vodný - Diviš, Ministr, Švaňhal - Králík, Řípa, Herman. Trenéři: Fiala a Tomajko.
Chomutov: Hanuljak - Pulpán, J. Mrázek, Palin, Bartejs, Rutta, Trefný, Rýgl, J. Stehlík - Jíra, Divíšek, Kubinčák - T. Káňa, Kraft, Šagát - Důras, Sikora, Hromas - D. Hruška, Kůs, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

Reklama

Související témata: