Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 0:3Stav série 0:1Plzeň suverénně opanovala úvodní finále, Zlín navíc dál decimují zranění

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Balej 0 : 1
38. Kovář 0 : 2
42. Pletka 0 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Suverénním způsobem vstoupili do finále extraligového play off hokejisté Plzně. Parta okolo kapitána Martina Straky triumfovala na ledě Zlína 3:0, když dvě branky vstřelila v početní výhodě. Kádr Beranů navíc nepřestávají kosit zranění – k šestici zraněných hráčů, kteří do prvního finále nezasáhli, dnes s poraněným kolenem přibyl i Zdeněk Okál. Plzeňský gólman Marek Mazanec si připsal druhé čisté konto ve vyřazovacích bojích. Druhý zápas je na programu ve středu znovu ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

Žádné vyčkávání, naopak velká aktivita zdobila hned od úvodu Plzeň, která se do finálových bojů probojovala po dlouhých jednadvaceti letech a touží po zisku vůbec premiérového titulu. Už po sedmdesáti vteřinách hry najížděl na zlínského gólmana Sedláčka z levé strany Pletka, branku ale přestřelil.

V osmé minutě při přesilové hře domácích pláchli plzeňští Kratěna s Kovářem, ten ale nezamířil přesně. Ještě v téže početní výhodě pálil na druhé straně z voleje Tesařík, Mazanec se však včas přesunul k druhé tyči a puk vyrazil. Ve 14. minutě přišla velká chvíle Jozefa Baleje. Slovenský útočník, který kvůli zranění nastoupil poprvé od 17. února, využil svého důrazu na brankovišti a Strakovu střelu vrátil za Sedláčkova záda.

Okál musel odstoupit

Nebyla to však jediná rána, ze které se Zlín musel otřepávat. V polovině prostřední třetiny totiž po střetu s Kratěnou skončil zápas pro Zdeňka Okála, jenž si poranil koleno, a rozšířil už tak početnou marodku Beranů. Ani Kratěna už do zbytku duelu nezasáhl.

Dvě minuty před druhou sirénou navíc po kombinaci Straky s Jeřábkem mířil sám na branku Kovář a perfektní kličkou do bekhendu zamířil mezi Sedláčkovy betony a zajistil Škodovce dvougólový náskok. Razýmovi svěřenci se uklidnili a krátce po začátku třetí třetiny zasadili opařeným domácím další úder. Při Zámorského vyloučení vyrazil Sedláček Kovářovu střelu jen k Pletkovi, který z první zvyšoval už na 3:0 pro hosty.

Ševce ještě mohla vrátit do hry dvě vyloučení Západočechů, nabídnutou výhodu však nezužitkovali. A když necelých pět minut před koncem zápasu zamířil na trestnou lavici domácí Šlahař, bylo jasné, že Plzeňští už si komfortní náskok pohlídají a ve finálové sérii se ujmou vedení.

Chomutov vede baráž

Vedle finále pomalu vrcholí také barážové boje o účast v extralize, které měly na programu osmé kolo. Do čela tabulky se po výhře 3:2 v Liberci vyšvihl Chomutov, který se raduje ze třetí výhry v řadě. Liberečtí klesli na druhou příčku, když utrpěli porážku po čtyřech vítězstvích, navíc Čutta s Dudou vyfasovali tresty do konce zápasu.

Na pátý pokus se podařilo vyhrát venku Mladé Boleslavi, která se přiblížila po vítězství v Olomouci 3:1 druhým Bílým Tygrům na rozdíl čtyř bodů. Olomouc prohrála popáté za sebou a naděje na postup do extraligy se jí rapidně snižují.

Finále ČP play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Zlín - Plzeň 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)on-line
Branky a nahrávky: 14. Balej (Martin Straka, Vampola), 38. Jan Kovář (J. Jeřábek, Martin Straka), 42. Pletka (Jan Kovář, Kratěna). Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. Diváci: 6641 (vyprodáno). Stav série: 0:1.
Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Horák, Matějíček, Tesařík, od 41. navíc Urbanec - Okál (35. Šlahař), Čajánek, Čech - Ondráček, Leška, O. Veselý - Köhler, Kostourek, Balaštík - od 41. navíc Fořt, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.
Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, L. Poživil, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre - Hollweg, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, T. Sýkora, Pletka - Balej, Kašpařík, Vlasák - Vampola, Lev, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
Baráž o hokejovou extraligu, 8. kolo:
Olomouc - Ml. Boleslav 1:3on-line
Branky: 13. Ministr - 5. Pabiška. 18. Němeček, 45. Kasík
Liberec - Chomutov 2:3on-line
Branka: 9. Vantuch, 39. Čakajík - 1. Palin, 15. Pulpán, 46. Káňa
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4