Hlavní obsah

Kovář je nejlepší hráč play off, velebí Straka talentovaného parťáka

Zlín

Krásně se dívá na jejich spolupráci. Čtyřicetiletý veterán Martin Straka a vedle něj třiadvacetiletý Jan Kovář, jemuž může patřit hokejová budoucnost. Bez nich by Plzeň těžko prožívala finálovou euforii.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jan Kovář (vpravo) a Martin Straka, tahouni plzeňské ofenzívy.

Článek

Jeden ze svých nejvyvedenějších kousků předvedla dvojice plzeňských forvardů na úvod druhého finále ve Zlíně. Kovář od modré přes hradbu těl neomylně našel u branky číhajícího Martina Straku, kterého špatně hlídal jeho vrstevník Martin Hamrlík.

„To byla fantastická přihrávka,“ rozplýval se Straka. „Kovy je v pohodě, věří si a je vidět, že mu to jde. Je to nejlepší hráč play off,“ je přesvědčený hrající majitel plzeňských Indiánů. Za pravdu mu dává i pohled na všechny ofenzívní statistiky vyřazovací části.

Přišli o Hollwega

Ani jejich souhra ale nestačila na uloupení více než jedné výhry ze zlínského ledu. „Ve středu se domácí hodně zlepšili, zvýšili nasazení. Chyby sice opět udělali, ale tentokrát jsme je bohužel nevyužili,“ porovnával Straka oba úvodní finálové zápasy.

Kovář se Strakou se během středečního duelu museli vyrovnávat se změnou parťáka v útoku. Po odstoupení zraněného bijce Ryana Hollwega se k nim posunul Petr Vampola. „Doufám, že Ryan bude fit na další utkání. Když je na ledě, přijde mi, že máme daleko víc místa,“ litoval zranění spoluhráče Straka.

Zlín je venku silnější, ví kapitán

O víkendu budou mít Indiáni výhodu domácího prostředí, i když v sérii se Zlínem je otázkou, jak velká výhoda to je. V semifinále totiž Valaši vyhráli v Třinci všechny tři utkání. „Víme, že Zlín je venku silnější. Hraje to na 1:1 a pak na penalty. Zase bude rozhodovat, kdo dokáže využívat šance, teď to musíme být my,“ plánuje plzeňský kapitán.

Připraven je i na další drobné či větší půtky a rozmíšky, které okořenily druhý duel. „Tohle je finále, musí se s tím počítat. Stejné už to bude až do konce,“ je přesvědčen Straka, který může Plzeň dovést k prvnímu titulu v historii.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články