Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 0:3Stav série 1:2Zlín je o krok blíž titulu, jeho řádění na cizím ledě odnesla i Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Hamrlík 0 : 1
16. Kostourek 0 : 2
31. Čech 0 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Popáté za sebou uspěli hokejisté Zlína v extraligovém play off na ledě soupeře a po sobotním vítězství 3:0 v Plzni jsou o krok blíž titulu než soupeř. Škodovka, která nebyla schopna vyzrát na obranu hostů i jistě chystajícího Sedláčka, se musí v nedělním čtvrtém zápase od 18.15 h snažit srovnat stav série. Naopak Zlín si může vybojovat už finálový mečbol.

Článek

S vědomím úspěšné bilance z venkovních zápasů play off začal Zlín v Plzni, kde se hraje finále po 21 letech, hodně sebevědomě. Naopak domácí měli horší pohyb a celý zápas se těžko dostávali před branku soupeře. Když seděl na trestné lavici Kratěna za hrubost, hosté využili vůbec první přesilovku ve finálové sérii. Balaštík dostal čas i prostor, aby posunul puk na úplně volného Hamrlíka, jenž se prosadil tvrdou střelou.

O 152 vteřin bylo s domácími ještě hůř. Köhler posunul puk mezi dva beky na rozjetého Kostourka, jenž se trefil přesně a připsal si ve třiceti letech vůbec první gól ve zlínském dresu v nejvyšší soutěži. Svůj premiérový vstřelil před třemi lety za České Budějovice.

Zlínští hráči povzbuzeni rychle vybudovaným náskokem pak předváděli výborné bruslení i precizní obrannou činnost, chytali plzeňské útočníky už ve středním pásmu a vůbec toho moc domácím nedovolili.

Od třetí třetiny v plzeňské brance Svoboda

Druhá třetina začala nezvykle s hlavním rozhodčím Minářem na trestné lavici, kde čekal na opravu prasklého nože u své brusle. Ve 24. minutě už ale byli sudí na ledě kompletní. Do hlediště přišly fandit Plzni před svým nedělním odletem na semifinále Fed Cupu do Palerma i tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Šafářová, a jen vzdychly, když Strakovo zakončení skončilo po teči zlínského obránce Řezníčka na tyči.

Hned z protiútoku, stále ještě při hře čtyř proti čtyřem se po Holíkově průniku k puku dostal skórující Čech. Ranou zápěstím se trefil pod horní tyčku Mazancovy branky. Plzeň za stavu 0:3 působila bezradně, nepomáhala ani bouřlivá podpora vyprodaného hlediště. Do třetí třetiny pak poprvé v letošním play off naskočil do branky Škodovky střídající Adam Svoboda, který v extralize chytal naposledy koncem ledna.

Utkání z plzeňského týmu nedohráli vedle Mazance ani Hanzlík s naraženým ramenem a ze zdravotních důvodů zamířil předčasně do kabin také Kratěna. Domácí marně toužili alespoň po čestném úspěchu, nepomohla jim ani krátké dvojitá přesilovka. Sedláček na cestě ke třetí nule v letošním play off předvedl téměř třicet úspěšných zásahů.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Hamrlík (Balaštík, Köhler), 16. Kostourek (Köhler, Linhart), 31. Čech (Holík). Rozhodčí: Hradil, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 8236 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Plzeň: Mazanec (41. A. Svoboda) - Slovák, Jiří Hanzlík, L. Poživil, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre, od 34. navíc Frolo - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, T. Sýkora, Pletka - Balej, Kašpařík, Vlasák - Vampola, Lev, Dvořák - Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Urbanec, Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Řezníček - Okál, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Holík, Čech - Šlahař, Kostourek, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.
STAV SÉRIE: 1:2.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4