Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 5:0Mladoboleslavští rozstříleli lídra baráže a drží se ve hře o postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Toman 1 : 0
11. Mikulík 2 : 0
32. Pabiška 3 : 0
49. Nouza (trestné střílení) 4 : 0
56. Pabiška 5 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 10. kole extraligové baráže Chomutov jednoznačně 5:0 a udrželi se ve hře o návrat do nejvyšší soutěže. Nejlepší tým první ligy vyhrál v baráži i páté domácí utkání. V tabulce tak dvě kola před koncem ztrácí na vedoucí Piráty dva body a na druhý Liberec bod.

Článek

Chomutov, který tři branky inkasoval v oslabení, tak nevyužil první možnost zajistit si účast mezi elitou i v příští sezoně. Brankář Michal Valent udržel podruhé za sebou čisté konto.

Domácím usnadnily vstup do utkání vyloučení soupeře. Již po 34 sekundách byl vyloučen Pulpán, čehož ještě Středočeši využít nedokázali. Když ale seděl na trestné lavici Rutta, otevřel skóre střelou od modré čáry Toman. Chomutovští na svou první příležitost čekali až do deváté minuty, se střelou Krafta si ale Valent i díky Koudelkově faulu poradil.

Mladá Boleslav první oslabení přečkala a poté podruhé udeřila. Střelou bezprostředně po buly překonal Hanuljaka Mikulík. Zvýšit vedení domácích mohl Výborný, ale nepodařilo se mu to. Hra se následně vyrovnala a ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat velké šance.

V 27. minutě se na ledě začalo mírně jiskřit a v rychlém sledu na trestnou lavici za vzájemné šarvátky usedlo osm hráčů. Více prostoru na ledě mohl využít ke skórování Pulpán, jeho pokus byl ale nepřesný. V početní výhodě se poté opět prosadili domácí, pohotově dorážející Pabiška přiblížil své mužstvo k zisku tří bodů.

Severočeši mohli duel zdramatizovat v přesilovkách pět na tři. Nejprve ale nevyužili dvouminutovou výhodu dvou hráčů, bezprostředně po jejím skončení další, tentokráte dlouhou 1:55 minuty. Střelecky se tak prosadili domácí. V 49. minutě fauloval Procházka Nouzu a rozhodčí nařídili trestné střílení, které útočník Mladé Boleslavi bezpečně proměnil. Ani to ale nebylo ze strany domácích vše, na konečných 5:0 upravil v další početní výhodě Pabiška.

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Toman (D. Výborný), 11. Mikulík (Koudelka), 32. L. Pabiška (D. Vrbata, Toman), 49. Nouza z trestného střílení, 56. L. Pabiška (Nouza, D. Vrbata). Rozhodčí: Šindler, Lacina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 14:14, navíc Hrdel - T. Káňa oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4020.
Mladá Boleslav: Valent - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Nouza, D. Výborný, L. Pabiška - Kafka, D. Vrbata, Hrdel - Jiránek, Pitule, Rys. Trenéři: F. Výborný a Slabý.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, Rýgl, Trefný, J. Stehlík - D. Hruška, T. Káňa, Kubinčák - Šagát, Kraft, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Kůs, Gajovský, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín