Hlavní obsah

Chtěl bych si zahrát v útoku s Petrem Nedvědem, říká liberecká posila Bartek

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejový kanonýr Martin Bartek byl v posledních třech sezónách jedním ze symbolů útočné síly a střelecké kvality Pardubic. Jenže tahle etapa pro něj už skončila. Na jeho ofenzivní přednosti budou teď hodně spoléhat v Liberci, kam slovenský forvard přestoupil. „Chtěl bych si zahrát v jednom útoku s Petrem Nedvědem,“ prohlásil Bartek v rozhovoru pro Sport.cz. po jednom z tréninků v rámci letní přípravy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Liberecký Petr Nedvěd.

Článek

Co předcházelo vašemu přestupu z Pardubic do Liberce?

Především jsem rád, že se uskutečnil. S libereckým trenérem Palem Hynkem jsem byl v kontaktu už od doby, kdy on přišel k Bílým Tygrům. Vedl mě předtím v Pardubicích, o té možnosti, že bych šel za ním, jsme se bavili a neváhal jsem proto podepsat smlouvu v Liberci.

Jak se ohlížíte za pardubickým angažmá?

Byl jsem tam tři roky. Třetí místo, titul a až letos poněkud nepovedená sezóna. Ale v Pardubicích se mi líbilo, stejně tak mojí rodině. Snad jsem odvedl dobrou práci, dal jsem nějaké góly, asi přes šedesát. V Pardubicích jsem zažil trenéry Jandače, Hynka, Trličíka a Říhu. Už jsem se ale přestěhoval do Liberce.

Nyní máte za sebou i účast na mistrovství světa v barvách Slovenska.

Vážím si toho, že jsem se do reprezentace dostal. Byl to dobrý zážitek a přivezl jsem si hodně zkušeností.

Nechtěl jste mít po návratu ze šampionátu delší dovolenou?

Ani ne. Stačilo mi čtrnáct dní. Teď naplno trénuji s Libercem. Chci se rychle adaptovat. Vedení mě bere jako ofenzivní posilu. Doufám, že by nám to mohlo klapat s Petrem Nedvědem. S takovým centrem jsem ještě nikdy nehrál.

Jak se vám zamlouvá město Liberec?

Všechno je v pohodě, nejsem náročný. Upřednostňuji hokej, ale předpokládám, že si Liberec časem prohlédnu. Máme dvě malé děti.

Poznal jste v libereckém prostředí nějakou frustraci z toho, že Bílí Tygři hráli baráž o udržení?

Minulá sezóna je pryč. Vedení na ni hodlá zapomenout a chce mužstvo posílit, aby se hrálo v tabulce nahoře, jak byli v Liberci zvyklí.

Reklama

Související témata: