Hlavní obsah

V šatně jsme na sebe řvali, abychom se výsledkově probudili, říká karlovarský kapitán Zaťovič

Karlovy Vary

První vítězství za tři body v sezóně si připsali hokejisté Karlových Varů v duelu s Libercem. Podle postavení soupeřů v tabulce to měla být vyrovnaná bitva, jenže domácí tým Energie šel od začátku důsledně za svým cílem. A z postu kapitána ofenzivu řídil také útočník Martin Zaťovič, jeden z nejzkušenějších hráčů západočeského celku. „Kýžený výsledek přišel až v sedmém kole, což je dost pozdě, ale jsme rádi, že jsme to zvládli,“ oddechl si forvard v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Kapitán Karlových Varů Martin Zaťovič.

Článek

Čím to, že jste se nemohli radovat z plného bodového zisku už dříve v sezóně?

Zkoušeli jsme, kdo co z nás dovede hrát, ale zase tak skvělí hokejisté nejsme, abychom se prosadili jako individuality. Nevím, z jakého důvodu jsme zabrali až šestém a sedmém kole. Po debaklu od Sparty jsme věci vyříkali v šatně. Začali jsme po sobě i řvát, ale v dobrém. Aby si každý uvědomil, proč ten hokej tady děláme a proč tady jsme.

Takže obrat se dostavil a fanoušci vám zase tleskají.

Od té doby si každý plní to, co má. Dodržujeme pokyny nového trenéra Mlejnka a cítíme, že by výkonnost mohla jít nahoru.

Nelze se nezeptat, jak coby lídr mužstva vidíte karlovarský kádr bez dřívějších opor Kumstáta, Pecha, Skuhravého, Košťála, Davida Noska, Mensatora a dalších hráčů?

Letní obměna byla velká. První prognózy nás postavily do pozice, že budeme oslabení. Ale postupně se sehráváme a a chceme posbírat co nejvíce bodů a bojovat o desítku v tabulce. Už v pondělí jedeme k úternímu zápasu do Třince. Doufám, že si uchováme dobrou defenzivu.

Jak se tedy zabydlují v týmu noví hráči?

Radim Hruška, Marek Hovorka i Radek Dlouhý jsou hodně zkušení. Prosazuje se i Milan Kytnár a super hrají Jarda Kverka mladší, Petr Koblasa i Jakub Flek z juniorky. Nezáleží na tom, kdo rozhodne zápas, ale musíme pracovat společně.

Proti Liberci jste se trefil poprvé v sezóně. Jak to berete?

Mám zdravotní problémy. První tři kola jsem nehrál a nastupuji se sebezapřením. Jsem rád, že mi to tam spadlo, ale hlavní je týmový projev mužstva, ke kterému se snažím přispět.

Reklama

Související témata: