Hlavní obsah

Chomutov - Brno 0:3Hokejisté Chomutova opět nedali Kometě gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kempný 0 : 1
26. Svoboda 0 : 2
54. J. Svoboda 0 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno vyhráli v utkání 16. kola extraligy na ledě Chomutova 3:0 a sérii tří duelů na kluzištích soupeřů tak zakončili druhou výhrou. Piráti ani ve druhém vzájemném zápase s Kometou nedokázali vstřelit branku. Čisté konto udržel Marek Čiliak.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Brna se radují ze vstřelení gólu.

Článek

Po opatrném úvodu se do první šance zápasu dostal v páté minutě domácí Bartečko, ležícího Čiliaka ale přehodit nedokázal. Do vedení se dostali hráči Komety. Kempnému však ke gólu pomohla chyba Kostúra, který tentokrát dostal přednost v brance Pirátů. Střela obránce hostů mu propadla přes lapačku.

Brňané se díky vedení dostali do pohody a měli více ze hry. Kostúr ale své předešlé zaváhání dokázal napravit. Jeho spoluhráči mohli vyrovnat zejména v přesilových hrách,, při trestu Kempného nebezpečně stříleli Bartečko, David Hruška i Divíšek, Čiliak byl ale vždy připravený.

Ve 26. minutě již hosté vedli 2:0, chybu Kašeho v rozehrávce potrestal pohotovou a přesnou střelou Tomáš Svoboda. A mohlo být pro domácí hůře. K jejich štěstí ale trefil Kubiš v početní výhodě od modré čáry tyč. Šanci zdramatizovat duel měl na začátku třetí třetiny David Hruška, slovenský gólman ale jeho střelu z otočky zlikvidoval.

Aktivní byl i jeho jmenovec Jan Hruška v brněnském dresu, své dva samostatné nájezdy - první v oslabení - ale proměnit nedokázal. V druhém případě trefil boční tyč. Domácí tak byli stále ve hře o body a snažili se snížit. Ani osamocený Hřebejk po chybě hostů v 50. minutě však Čiliaka nepřekonal.

Výhru tak pojistili hosté. V 54. minutě několik stovek fanoušků Komety, který přijeli podpořit svůj tým na druhou stranu republiky, rozjásal Jakub Svoboda. Chomutov je v tabulce i nadále předposlední, již ale jen díky lepšímu skóre. Čtrnáctý Litvínov se na něj totiž bodově dotáhl.

16. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kempný (J. Káňa II), 26. T. Svoboda, 54. Jakub Svoboda (Němec). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4801.
Chomutov: Kostúr - Krstev, Malec, J. Mrázek, Pulpán, Mazanec, Kučný, Bartejs - Hřebejk, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Kaše, Kämpf, Račuk - Charousek, Šagát, Jíra. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.
Brno: Čiliak - Kováčik, Kempný, Dujsík, Jan Hanzlík, Kuboš, Žižka - T. Svoboda, Němec, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Holec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články