Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 1:0 SNPlzeň díky nule Machovského a nájezdu Kratěny zdolala Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Kratěna (rozhodující nájezd) 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 18. kole Litvínov 1:0 po samostatných nájezdech. V nepříliš pohledném utkání se čekalo na branku až do samostatných nájezdů, v nichž uspěli pouze domácí střelci Ondřej Kratěna s Jánem Sýkorou. Plzeň tak po 152 minutách protrhla střeleckou nemohoucnost a díky první nule Matěje Machovského v sezoně zdolala Litvínov, který i ve čtvrtém zápase pod vedením nových trenérů bodoval.

Foto: Petr Eret, ČTK

Ján Sýkora z Plzně (vpravo) a litvínovský brankář Pavel Francouz v utkání 18. kola extraligy.

Článek

Domácím v sestavě chyběl zraněný kapitán Martin Straka, přesto se od úvodního vhazování tlačili do útočného pásma. V 5. minutě při přečíslení stačil Francouz zasáhnout proti střele Pletky a o šest minut později vyrazil litvínovský gólman i tvrdou střelu Kratěny z levého kruhu. Hosté se spoléhali na pečlivou obranu středního pásma a Indiány do mnoha dalších šancí nepustili.

Výjimkou byla akce Kašpaříka podél levého mantinelu, po jehož přihrávce zakončil před brankou nekrytý Ján Sýkora příliš slabě. Litvínov poprvé zahrozil až během přesilové hry v 19. minutě, kdy Rosa zblízka trefil pouze Machovského náruč. Těsně před první pauzou ještě v dobré pozici minul Pletka a vzápětí neuspěl ani po objetí branky.

Do druhé třetiny vstoupili hráči Vervy o poznání aktivněji, začali více střílet a ve 24. minutě po vyhraném vhazování znemožnil Machovský na poslední chvíli skórovat Hanzlovi. Západočeši odpověděli šancí Jána Sýkory, který se neúspěšně pokusil zpoza branky zakončit florbalovým způsobem. V polovině utkání opět převzali otěže utkání domácí, střelu agilního Kratěny z mezikruží ovšem Francouz stačil vyrazit.

Poté k vyloučenému Lukešovi přisedl také Zeman, ale Plzni se 15 vteřin dlouhá dvojnásobná přesilovka nevydařila. Podobně naložili se dvěma početními výhodami také hosté, jinak se obě mužstva snažila s postupujícím časem především hrát jednoduše. Až ve 46. minutě Francouz jen se štěstím zasáhl přes clonu hráčů proti nahození Jeřábka. O čtyři minuty později z množství osobních soubojů ještě vybočila akce Litvínova, kdy po Ručinského vybídnutí zpoza branky vypálil bez přípravy nekrytý Jakub Černý.

Za chvíli získali domácí výhodu 75 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, ale pozorného Francouze nejvíce ohrozil až po jejím skončení Pletka. Ubráněným oslabení posílený Litvínov poté kontroloval nerozhodný stav, pouze v 55. minutě ho vystrašila rána Lva mířící těsně vedle branky. Navíc v závěru normální hrací doby při vyloučení Frola nebezpečně pálil od modré čáry Šlégr.

Během nastavení se přes Lukešovu přesilovkovou bombu v poslední vteřině o vítězi nerozhodlo a bonusový bod zajistil Indiánům v nájezdech Kratěna, jehož trefu mezi betony ještě potvrdil úspěšným zakončením také Ján Sýkora. Hosté dvakrát zakončili vedle.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 1:0 po sam. nájezdech.
Rozhodující nájezd Kratěna. Rozhodčí: Homola, Hrubý - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6, navíc Pletka (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 4956.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Frolo - Kratěna, Josef Straka, Vlasák - Duda, Lev, Pletka - Novotný, Kašpařík, J. Sýkora - Petruška, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Zeman, Šlégr, Gula, Posmyk, K. Černý - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Rosa, J. Černý, R. Pšurný - Písařík, Majdan, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články