Hlavní obsah

Melenovský jako sedmý v historii extraligy pokořil hranici 1000 zápasů

Zlín

Zlínský hokejista Marek Melenovský pátečním soubojem s pražskou Slavií nastoupil k jubilejnímu 1000. zápasu v domácí nejvyšší soutěži. Šestatřicetiletý útočník to dokázal jako sedmý v pořadí.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínští útočníci Marek Melenovský (vlevo) a Ondřej Veselý se radují z gólu.

Článek

Hranici tisíci odehraných zápasů už pokořili František Ptáček (před pátečním kolem odehrál 1106 zápasů, působí v královehradeckém Mountfieldu), Jan Peterek (1098, Třinec), Petr Leška (1047, Zlín), Josef Řezníček (1035, ředitel extraligy), Petr Kadlec (1024, Slavia) a Jiří Hanzlík (1010, Plzeň).

Melenovský, rodák z Humpolce, začínal s hokejem v Pelhřimově, nejvyšší soutěž si poprvé zahrál v sezóně 1993/94 v dresu Jihlavy. V extralize nastupoval i za Havířov, Vítkovice, Znojmo, Třinec, Zlín a Karlovy Vary, se kterými v roce 2009 slavil mistrovský titul.

„Vzpomínám na šestý finálový zápas, v němž jsme doma prohrávali 0:3. Ve druhé třetině se mi povedlo dát branku a tím se to zlomilo. Kdybychom prohráli, těžko bychom sedmé utkání na Slavii získali pro sebe," uvedl Melenovský, jenž byl v roce 1995 draftován Torontem, ale NHL si nikdy nezahrál, pro oficiální stránky zlínského klubu.

Reklama

Související témata: