Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 0:2Litvínov překvapil v Třinci a pod Rulíkem zabodoval i pošesté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Černý 0 : 1
30. Ručinský 0 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Bodová série hokejistů Litvínova pod novým koučem Radimem Rulíkem se nezasekla ani v Třinci a Severočeši po překvapivém vítězství 2:0 zabodovali pošesté v řadě. Vítezný gól vstřelil v oslabení Jakub Černý, brankář Pavel Francouz podruhé v sezoně vychytal čisté konto a při nevýrazném výkonu Ocelářů se ani příliš nezapotil. Domácí padli po čtyřech výhrách za sebou a na vlastním ledě neskórovali po dvou letech.

Článek

Třinec se v úvodu možná ještě unášel v euforii po středečním skalpu vedoucí Sparty. Stále bez nemocného kapitána Bonka začal rozvláčně a v úvodní desetiminutovce přinesla ohrožení litvínovské branky jen rána Adamského, kterou nedokázal po zákroku Francouze usměrnit do odkryté brány ani Polanský.

Jistě vypadající defenzíva Litvínova na výbornou obstála i v prvním oslabení a Černý v něm navíc přidal i gólový bonus, když po brejku střelou z levého křídla zaskočil Hrubce.

Třinec lapal po dechu a nemohl chytit tempo. Hala si sice v 18. minutě zabouřila při vyrovnávací trefě Zagrapana, který vyšťoural puk zpod Francouzových betonů, jenže rozhodčí těsně předtím hru přerušili a z vyrovnání nic nebylo.

Ručinský v šanci nezaváhal

Domácí z letargie nevybudila ani přestávka. Taktéž ve druhé části jejich hře chyběla větší drajv a přesnost, Litvínov si s jalovou snahou Ocelářů hravě poradil. Hosté ve 25. minutě nevyužili půlminutovou přesilovku pět na tři a jakmile se soupeř vrátil do pěti, měl vyloženou šanci na hokejce Hanzl, ale jeho blafák zneškodnil Francouz.

S další stoprocentní příležitostí už ale hosté naložili ukázkově: Majdan vybojoval puk v rohu a nikým neobtěžovaný Ručinský zblízka přesně trefil levý horní růžek.

Bezzubému úsilí Ocelářů o zvrat mohl ránu z milosti ve 40. minutě zasadit Lukeš, ale Hrubec mu čistou možnost bezvadně překazil. Kouč Jiří Kalous v závěru točil složením útoků, ale Třinec neprocitl. Mnohem blíž byli k třetímu gólu znovu Severočeši, Černý však ve 45. minutě v gólové pozici volil ještě zbytečnou přihrávku a o dvě minuty mu ránu k tyči vyškrábl Hrubec.

Domácí se dvě minuty před koncem odhodlali k power play, ale svůj rozháraný výkon v ní jen podtrhli. Adamský sice v samém závěru síť rozvlnil, jenomže evidentně skóroval rukou a Francouz o svou nulu nepřišel.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. J. Černý (Piroš), 30. Ručinský (Majdan). Rozhodčí: Čech, Husička - Bryška, Lučan. Vyloučení: 7:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3489.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Galvas, Roth, Linhart, Krejčí, Kania, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Zagrapan, Rákos - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Šlégr, Posmyk, Kousalík - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Rosa, Piroš, J. Černý - Písařík, Jurčík, Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: