Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 1:0 PPMelicherčík potřetí neinkasoval a Liberec porazil Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Hunkes 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 20. kole extraligy Karlovy Vary 1:0 v prodloužení, připsali si třetí výhru v řadě a upevnili si pozici v elitní desítce tabulky. Naopak Energie prohrála pátý zápas za sebou a zůstává předposlední. O osudu utkání rozhodl gólem z 63. minuty liberecký obránce Jiří Hunkes. Brankář Marcel Melicherčík si připsal třetí čisté konto za sebou a neinkasoval již 196 minut.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Hunkes (z Liberce) se raduje ze svého gólu, kterým rozhodl zápas s Karlovými Vary.

Článek

Aktivnější vstup do utkání předvedli domácí Bílí Tygři, Filippi však v dobré příležitosti přestřelil Závorkovu branku. Také první přesilovku zápasu si zahráli Liberečtí, ale až na střelu Čakajíka Závorku neohrozili.

Možnost početní výhody měla i hostující Energie a také Melicherčík musel být ve střehu proti pokusům Pohla a Zaťoviče. Z protiútoku zahrozil skrytou střelou Víšek, Závorka se štěstím zasáhl. Liberec byl přece jenom o něco aktivnější, ale svůj tlak nepotvrdil gólem. Po chybě domácí obrany mohl hosty poslat do vedení Kytnár, proti jeho ráně z mezikruží se ale blýsknul Melicherčík.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen domácí Voráček, defenziva Severočechů však hosty nepustila k žádné střele. Na druhé straně si vytvořila tlak Nedvědova formace, proti střelám Urbana i Duška ale pohotově zasáhl Závorka.

Následovala desetiminutová pasáž s mnoha nepřesnostmi na obou stranách, bojovalo se spíše o střední pásmo. Poté hráli Západočeši dvě přesilovky v krátkém sledu za sebou. Proti střele Hovorky vytáhl Melicherčík výborný zákrok a při Drtinově dělovce od modré mu dokonce pomohla horní tyč.

Ihned po půlminutě třetího dějství se v jasné šanci ocitl hostující Pohl, nechal však vyniknout Melicherčíkovu lapačku. Poté Hovorka pěkně našel volného Hrušku, ten z vrcholu kruhů těsně minul. Liberec mohl poslat do vedení Bartek, jeho tvrdou ránu z první ale vytáhl Závorka ramenem.

Pět minut před koncem třetiny hráli Bílí Tygři přesilovou hru. Po pěkné kombinaci měl před sebou odkrytou branku Bulík, nedokázal však kotouč usměrnit za brankovou čáru. I přes pokračující nápor domácí kotouč za Závorku nedostali a tak zápas dospěl do prodloužení.

Již po 10 vteřinách prodloužení mohl zápas rozhodnout hostující Pohl, Melicherčík byl ale včas u své tyče. Radovali se tak domácí. Pospíšil nabil Hunkesovi a jeho střela propadla Závorkovi mezi betony.

20. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka a nahrávky: 63. Hunkes (Pospíšil, Filippi). Rozhodčí: Mikula, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Bez Využití. Diváci: 4169.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Šimek, Čakajík, Vitásek - Urban, Nedvěd, Dušek - Bartek, Vampola, Bulík - Valský, Filipi, Víšek - Pospíšil, Zacha, J. Vlach. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Karlovy Vary: Závorka - Gulaši, Dresler, Rýgl, Bičánek, Rohan, J. Drtina - Pohl, R. Hruška, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Koblasa - Zucker, Vachovec, Dlouhý - Tomeček, Kytnár, J. Doležal. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata: