Hlavní obsah

Sparta otočila zápas v Litvínově a zvýšila svůj náskok v čele. Kladno i podruhé v sezóně přehrálo mistra z Plzně

Aktualizováno

Úspěšná série hokejistů Sparty pokračuje. V nedělním 21. kole Tipsport extraligy dokázali Pražané zlikvidovat v Litvínově dvougólové manko a nakonec si odvezli všechny tři body po vítězství 3:2. Holešovičtí bodovali už pojedenácté v řadě, z toho desetkrát vyhráli, a upevnili svoji pozici lídra soutěže. V tabulce druhý Mountfield Hradec Králové totiž prohrál na ledě Komety Brno 0:3 a na Spartu ztrácí už osm bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hráčů Sparty po vítězství 3:2 nad Litvínovem.

Článek
Fotogalerie

Sparťané už po necelých šesti minutách v Litvínově prohrávali po gólech Piroše a Hübla 0:2, ale v dalším průběhu zápasu už brankář Tomáš Pöpperle neinkasoval. Veterán Jaroslav Hlinka nejprve dvěma trefami vymazal manko a Ivan Rachůnek třetím zásahem obrat dokonal.

Sparťané tak ukončili šňůru litvínovských úspěchů, který pod vedením nového kouče Radima Rulíka v předchozích šesti zápasech pokaždé bodoval. Domácím tak nevyšla odveta za demolici 0:7 z prvního měření sil obou celků v sezóně.

Kometa Brno se dvě třetiny trápila s královéhradeckým Mountfieldem, který znovu potvrzoval, že to na kluzištích soupeřů umí. Až v závěru druhé části překonal brankáře Kantora útočník Vojtěch Němec, stejný hráč přidal v závěrečné dvacetiminutovce pojistku a třetí úder zasadil hostům Hynek Zohorna.  Domácí se v tabulce k soupeři přiblížili na rozdíl jediného bodu a za výhru mohli děkovat i gólmanovi Marku Čiliakovi, jenž vychytal svou třetí extraligovou nulu.

Tři roky čekali na výhru s Oceláři

Bezmála tři roky čekali hokejisté Karlových Varů na výhru nad Třincem, ve vzájemných zápasech prohráli jedenáctkrát za sebou. Tentokrát zatížili konto soupeře třemi góly, které si rovnoměrně rozdělili po jednom v každé třetině. Domácímu brankáři Závorkovi, který si připsal i asistenci u třetí trefy Romana Vlacha, sebral čisté konto až 58 vteřin před koncem zápasu Zagrapan.

Fanoušci Vítkovic trpí, v neděli byli svědky už šesté prohry týmu v domácím prostředí. Zlín sice ještě v polovině utkání prohrával 1:2, ale Vítkovičtí promarnili řadu šancí i dvě přesilové hry pět a hosté třemi góly rozhodli o své výhře.

Po pěti porážkách zabralo Kladno, porazilo mistra z Plzně i podruhé v sezóně. O vítězství 2:1 po samostatných nájezdech rozhodl jediný úspěšný exekutor - Miloslav Hořava.

Chomutov zůstává na dně tabulky

V tabulce zůstává poslední Chomutov, prohrál posedmé v řadě. V Pardubicích sice vedl po dvou přesilovkových trefách 2:1, ale domácí ještě ve druhé části hry po zásazích Kousala a kanonýra Petra Sýkory skóre otočili. Vítězství Východočechů, mimochodem teprve druhé z posledních deseti zápasů, pečetil v závěrečném dějství po úniku Nosek.

Utkání Slavia - Liberec se bude dohrávat 26. listopadu.

21. kolo hokejové extraligy
Pardubice - Chomutov 4:2on-line
Branky: 4. T. Zohorna, 34. Kousal, 36. P. Sýkora, 43. Nosek - 22. Balej, 31. Trefný
Vítkovice - Zlín 2:4on-line
Branky: 6. M. Hlinka, 26. Sloboda - 23. Ondráček, 32. Honejsek, 36. Balaštík, 57. Holík
Karlovy Vary - Třinec 3:1on-line
Branky: 7. Kytnár, 39. Gulaši, 58. Vlach - 60. Zagrapan
Brno - Hradec Králové 3:0on-line
Branky: 40. a 46. V. Němec, 56. H. Zohorna
Kladno - Plzeň 2:1 po samostatných nájezdechon-line
Branky: 37. Patera, rozh. sam. nájezd Hořava - 15. Boháč
Litvínov - Sparta 2:3on-line
Branky: 2. Piroš, 6. Hübl - 25. a 48. J. Hlinka, 52. I. Rachůnek

Reklama