Hlavní obsah

Pardubice ukončily Melicherčíkovi neprůstřelnost. Chomutov utrpěl ve Zlíně debakl

Aktualizováno

Hokejisté Kladna zvítězili v utkání 22. kola Tipsport extraligy v Třinci 3:2 a po osmi zápasech slavili tříbodový zisk. Zlín rozdrtil poslední Chomutov 7:1. Litvínov udolal doma Karlovy Vary 2:1, Slavia prohrála na ledě mistrovské Plzně 2:4. O šňůru neprůstřelnosti přišel liberecký gólman Marcel Melicherčík. Slovenský brankář inkasoval gól po 224 minutách a Bílí Tygři nakonec podlehli Pardubicím 0:2. Hradec Králové zdolal před vlastními diváky Vítkovice 2:1 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Marcel Melicherčík po inkasované první brance v duelu s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Třinec prohrál potřetí za sebou a znovu nestačil na tým z druhé poloviny tabulky. Zápas s Rytíři přitom rozehrál slibně. V 28. minutě otevřel skóre Adamský. Jenže Kladenští výsledek překlopili. K obratu zavelel v 32. minutě devatenáctiletý Machač, po něm rozvlnili síť ještě Treille a Tenkrát. Oceláři stačili v závěru už jen snížit. V 58. minutě upravil na konečných 2:3 Polanský.

Zlín bodoval ve svém hájemství už posedmé v řadě, v úterý nasázel Chomutovu sedm branek a posunul se na pátou příčku. Gólem a dvěma přihrávkami přispěl k triumfu Beranů Petr Zámorský, dvakrát skóroval zadák Dalibor Řezníček. Naopak Piráti zaznamenali osmou porážku v řadě. S patnácti body zůstávají poslední, na aktuálně předposlední Karlovy Vary ztrácejí osm bodů. K jubilejnímu 800. utkání v nejvyšší soutěži nastoupil chomutovský útočník Vojtěch Kubinčák.

Plzeňští nastoupili do utkání proti Slavii bez Straky a Dudy. I bez klíčových forvardů ale Indiáni duel s Pražany zvládli. Brankou a nahrávkou se blýskli Vojtěch Mozík a Pavel Kašpařík. Západočeši doma zvítězili počtvrté za sebou. Červenobílí naopak prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Melicherčík inkasoval po 224 minutách

V podkrušnohorském derby mezi Litvínovem a Karlovými Vary se radovali z výhry domácí. Dvoubrankový náskok zajistili Vervě Jánský s Rosou. V 50. minutě sice snížil Vlach, na vyrovnání ale hráči Energie nedosáhli. Litvínov poskočil před Vary na dvanáctou pozici.

Až po dlouhých 224 minutách pustil puk za svá záda liberecký brankář Melicherčík, který tak ztratil šanci zaútočit na rekord Vladimíra Hudáčka. Ten v sezóně 1999/2000 v dresu Zlína nedostal branku 262 minut a 51 vteřin. V úterním duelu proti Pardubicím překonal Melicherčíka v 29. minutě z dorážky Cetkovský. O 27 vteřin později navíc proměnil svůj sólový únik Sýkora a podještědský celek už obrátit duel nedokázal. Bílí Tygři přerušili sérii tří vítězných zápasů v řadě a promarnili šanci dotáhnout se bodově na svého dnešního soupeře. Pardubický brankář Dušan Salfický udržel podruhé v sezóně čisté konto.

Druhou příčku v tabulce si upevnil Hradec Králové. Východočeši vedli od 19. minuty po zásahu Červeného. Těsný náskok drželi až do 42. minuty, kdy srovnal Sloboda. Napínavý souboj nakonec muselo rozřešit prodloužení, v němž zařídil domácím bonusový bod Šimánek.

Kolo bude dohráno 26. listopadu zápasem domácí Sparty s brněnskou Kometou.

Hokejová Tipsport extraliga, 22. kolo:
Třinec - Kladno 2:3on-line
Branky: 28. Adamský, 58. Polanský - 32. Machač, 39. S. Treille, 47. Tenkrát.
Litvínov - Karlovy Vary 2:1on-line
Branky: 21. Jánský, 32. Rosa - 50. Roman Vlach.
Zlín - Chomutov 7:1on-line
Branky: 22. a 53. Řezníček, 4. Holík, 14. Honejsek, 24. Zámorský, 34. Balaštík, 59. Ondráček - 15. Jíra.
Plzeň - Slavia Praha 4:2on-line
Branky: 18. Kašpařík, 23. Pletka, 48. Mozík, 53. Lev - 43. Wharton, 50. Žejdl.
Liberec - Pardubice 0:2on-line
Branky: 29. Cetkovský, 29. P. Sýkora.
Hradec Král. - Vítkovice 2:1 po prodl.on-line
Branky: 19. Červený, 61. Šimánek - 42. Sloboda.
Dohrávka, 26.11. Sparta Praha - Kometa Brno

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice