Hlavní obsah

Hradec vyhrál ve šlágru kola na Spartě. Liberec potřetí v sezóně porazil Třinec

Praha
Aktualizováno

Šlágr 27. kola hokejové Tipsport extraligy mezi vedoucí Spartou a druhým Hradcem Králové skončilo lépe pro hostující Východočechy, kteří zásluhou obránce Mikuše zvítězili v Holešovicích 2:1 po prodloužení. Liberec dokázal i potřetí v sezóně porazit Třinec, ve Werk aréně vyhrál stejně jako v prvním kole 4:1. Plzeň si poradila s Vítkovicemi 3:2, předposlední Karlovy Vary udolaly doma poslední Chomutov 2:1. Kladno přerušilo třízápasovou šňůru porážek, když před vlastním publikem zdolalo pražskou Slavii 3:1, Brno udolalo v dramatickém duelu Pardubice 5:4 a Litvínov v samostatných nájezdech přetlačil Zlín a slavil výhru 1:0.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z vítězství na ledě pražské Sparty.

Článek
Fotogalerie

Magnet kola začal v Holešovicích před zraky 4662 diváků lépe pro Spartu, kterou poslal do vedení v 15. minutě Hlinka. Hosté odpověděli ve 24. minutě, když Pöpperleho prostřelil Mertl. Další gól už v základní hrací době nepadl a na řadu tak přišlo prodloužení. To trvalo jen 22 vteřin, po asistenci Mertla zajistil Východočechům dva cenné body slovenský bek Mikuš. Hradečtí potvrdili pozici nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů. Z patnácti venkovních střetnutí vydolovali deset výher. Pražané mají i přes porážku před svým úterním soupeřem v tabulce devítibodový náskok.

Bílým Tygrům se proti Třinci v tomto ročníku daří. Ve Werk aréně skórovali v úterý již po 67 vteřinách, kdy se trefil Bartek. V 13. minutě sice srovnal v přesilovce Peterek, poté ale už dávali góly jen Severočeši. V rozmezí 24. a 26. minuty dvakrát proměnil početní výhodu kapitán Nedvěd a výsledek zpečetil ve 46. minutě z další přesilovky bývalý zadák Ocelářů Výtisk. Podještědský tým bodoval proti Ocelářům posedmé v řadě. Vůbec poprvé v sezóně se do třinecké klece postavil brankář Peter Hamerlík.

Plzeň zdolala Vítkovice posedmé za sebou. Vítěznou branku Indiánů, kteří postrádali v sestavě Straku, Kratěnu, Pituleho a Jána Sýkoru, zaznamenal v 51. minutě Hollweg. Obhájce titulu si připsal osmou výhru z posledních deseti zápasů a upevnil si v tabulce třetí příčku.

Kometa otočila duel s Pardubicemi

Předposlední Karlovy Vary udolaly ve svém hájemství poslední Chomutov 2:1, když všechny góly padly už v úvodní dvacetiminutovce. Energii poslal do vedení v 6. minutě Zaťovič, ve 12. minutě vyrovnal Hruška, ovšem padesát sekund před první sirénou vrátil lázeňskému celku těsný náskok Pohl. Dalších branek se diváci už nedočkali, Západočeši tak bodovali na vlastním ledě počtvrté v řadě a v tabulce se vzdálili Pirátům na rozdíl devíti bodů. Chomutov prohrál dvanáctý z posledních čtrnácti zápasů.

Kladno po třech porážkách zabralo a porazilo Slavii 3:1. Sešívaní přitom začali slibně, když ve 2. minutě rozvlnil síť Vrdlovec. Jenže Rytíři stav otočili ještě do první přestávky. Nejprve vyrovnal Hlaváč a v 17. minutě přidal druhý gól Hořava. Konečnou podobu výsledku dal v 32. minutě Rudovský. Červenobílí prohráli již posedmé za sebou.

Litvínov udolal Zlín

Skvělý obrat se podařil Brnu, které smazalo s Pardubicemi dvoubrankové manko a nakonec slavilo tři body, které mu vystřelil pět minut před koncem Jan Hruška. Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose vyhráli osmý z devíti domácích zápasů.

Litvínov pod trenérem Rulíkem udolal v samostatných nájezdech Zlín 1:0 a bodoval tak ve dvanácti z třinácti utkání. Vervě se proti Beranům ve vzájemných duelech nedaří. Desetizápasovou sérii porážek však v úterý ukončila. Fanoušci si zakřičeli gól až v dovednostní činnosti. Rozhodující exekuci provedl v páté sérii Hanzl. Zápas sledovalo jen 1868 diváků, což je nejnižší návštěva této sezóny. Severočeši vyhráli 1:0 po nájezdech podruhé v řadě (naposledy v neděli se Slavií).

Hokejová Tipsport extraliga, 27. kolo:
Třinec - Liberec 1:4on-line
Branky: 13. Peterek - 24. a 26. Nedvěd, 2. Bartek, 46. Výtisk.
Plzeň - Vítkovice 3:2on-line
Branky: 11. Pletka, 24. Vlasák, 51. Hollweg - 26. Huna, 56. Svačina.
Karlovy Vary - Chomutov 2:1on-line
Branky: 6. Zaťovič, 20. Pohl - 12. D. Hruška.
Kometa Brno - Pardubice 5:4on-line
Branky: 10. T. Svoboda, 28. Němec, 33. J. Káňa, 43. Burian, 54. J. Hruška - 5. Endál, 20. Kousal, 46. Somík, 43. Nosek.
Kladno - Slavia 3:1on-line
Branky: 12. Hlaváč, 17. M. Hořava, 32. Rudovský - 2. Vrdlovec.
Litvínov - Zlín 1:0 po sam. náj.on-line
Rozh. nájezd Hanzl.
Sparta - Hradec Králové 1:2 v prodl.on-line
Branky: 15. Hlinka - 24. Mertl, 61. Mikuš.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín