Hlavní obsah

Nedvěd si může oddechnout. Za své vulgarity zaplatí jen deset procent z měsíčního platu

Praha

Tak trochu v šoku byli všichni z extempore, které předvedl liberecký kapitán Petr Nedvěd při extraligovém zápase na litvínovském ledě (3:8). Svůj vztek si vylil na rozhodčích a dostal od nich jako dárek k úterním 42. narozeninám trest ve hře. Disciplinární komise však ke zkušenému útočníkovi byla poměrně shovívavá.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd (vpravo) byl za nesportovní chování v utkání v Litvínovu v první třetině vyloučen do konce utkání.

Článek

Dohromady 57 minut včetně trestu ve hře, který znamená automatickou stopku na další utkání, vyfasoval Nedvěd za své řádění směrem k hlavním rozhodčím Kalivodovi s Lacinou.

Disciplinárka se Nedvědovým chováním zabývala a přiznala, že se kvůli vulgárním výrokům na adresu sudích dopustil přestupku „Napadání rozhodčích a nesportovní chování". Za něj mu mohla zastavit činnost na jeden až tři zápasy, nebo udělit finanční pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu. Nakonec se rozhodla pro druhou možnost...

Nedvěd v Litvínově po nuceném odchodu z hrací plochy sledoval zbytek zápasu za mantinelem, ale ještě před koncem rozmrzele odešel do kabiny a svůj názor na incident médiím nesdělil.

„Hrály tam roli emoce, možná i frustrace z nepříznivého vývoje a ze série faulů. Po vychladnutí se na tu reakci hokejista většinou dívá jinak," mínil generální manažer klubu Ctibor Jech.

Jech: Měl být umírněnější

Trenér Pavel Hynek byl jen němým svědkem událostí. „Rozhodčí mi tvrdili, že jim Petr z trestné lavice zatleskal a udělal i nějaké gesto, za což dostal osobní trest," poznamenal kouč ke kapitánově zkratu. „Pak se ale vřítil zpátky na led a následovaly i jakési komentáře, proto přišel ten trest ve hře," doplnil Hynek.

Pikantní je, že sudí Kalivoda, na nějž se Nedvěd obořil, pracuje pro společnost Home Credit, která patří do portfolia sponzorů libereckého klubu. „Tady bych žádnou souvislost nehledal," poznamenal Jech. Nicméně dnes se chystá s Nedvědem o celé situaci mluvit.

„V pondělí měli hráči volno, ale určitě se o tom budeme bavit. Nechci nikoho zašlapávat do země, i když Nedvědova reakce rozhodně měla být umírněnější. Nechtěl bych ale ventilovat, jestli v souvislosti s jeho chováním přijdou opatření uvnitř klubu," říkal Jech.

„Nemělo by ale smysl vytrhávat problém Nedvěd z celkového pojetí nedisciplinovanosti mužstva," připomněl Jech, že Bílí Tygři dostali šest gólů z přesilovek soupeře.

Reklama