Hlavní obsah

Extraliga plná překvapení: Sparta dostala pět gólů v Liberci, Slavia nadělovala v Hradci. Vary vezou výhru ze Zlína

Aktualizováno

Na šesti stadiónech v pátek pokračovala 30. kolem hokejová Tipsport extraliga. A o překvapení nebyla nouze. Suverén letošního ročníku pražská Sparta prohrála 2:5 v Liberci, Karlovy Vary dokonce vezou výhru 4:2 ze Zlína. Dařilo se také slávistům, kteří zásluhou výtečné první i třetí třetiny vyhráli na ledě druhého Hradce Králové 6:1. Mistrovská Plzeň udržela čisté konto a Třinci přibalila na cestu čtyři góly, Pardubice doma smetly Kladno 5:1. V podkrušnohorském derby se radoval Litvínov, který na chomutovském ledě uspěl 4:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou gólů Liberce Martin Bartek (vpravo) a jeho spoluhráč Jan Výtisk (uprostřed) se radují z vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Liberec odčinil předchozí nezdar v Litvínově, kde v neděli padl 3:8, tím nejlepším možným způsobem. Bílí Tygři pod Ještědem podruhé v sezóně porazili Spartu, dosud suverénní lídr navíc prohrál v tomto ročníku hokejové extraligy nejvýraznějším rozdílem. Dva góly severočeského týmu vstřelil útočník Martin Bartek, úvodní branku si připsal teprve šestnáctiletý talent Pavel Zacha.

Sparta ale s přehledem uhájila vedení i desetibodový náskok v tabulce na druhý Hradec Králové. Mountfield totiž doma nezvládl duel s pražskou Slavií, která vyhrála 6:1 a připsala si třetí výhru v řadě. Sešívaní zvládli perfektně úvodní a třetí třetinu, dva góly a jednu asistenci si připsal Vladimír Růžička mladší.

Duda byl u všech gólů Plzně

Hokejisté Karlových Varů po šesti letech vezou tři body ze Zlína. Západočeši vyhráli 4:2 a pokazili tak oslavy domácímu Ondřeji Veselému, který odehrál jubilejní 900. zápas v extralize. Vary dokázaly bodovat pošesté v řadě, z toho počtvrté zvítězily. Naopak Zlín po deseti předchozích domácích zápasech nebodoval.

Hvězdou zápasu mezi mistrovskou Plzní a Třincem byl útočník Radek Duda. Zkušený hráč byl u všech čtyř branek Škodovky, jednou sám skóroval a třikrát asistoval. Plzeň si připsala sedmé domácí vítězství za sebou a v tabulce si upevnila třetí příčku, Třinec je devátý.

Verva a Pardubice slaví potřetí

Litvínov i potřetí v sezóně porazil v podkrušnohorském derby sousední Chomutov, tentokrát Verva uspěla venku 4:0 a její brankář Pavel Francouz udržel popáté v tomto ročníku čisté konto. Litvínov je v tabulce desátý, naopak Piráti jsou stále na chvostu, prohráli totiž sedmý z posledních osmi zápasů.

Hokejisté Pardubic porazili Kladno 5:1 a i ze třetího vzájemného utkání v sezóně si odnesli všechny tři body. Domácí o výhře rozhodli během deseti minut druhé třetiny, kdy nasázeli Rytířům tři branky. Na jedné se asistencí podílela staronová posila Jan Kolář.

Hokejová Tipsport extraliga, 30. kolo:
Plzeň - Třinec 4:0
Branky: 57. a 58. Pletka, 31. Sýkora, 48. Duda.
Zlín - Karlovy Vary 2:4
Branky: 40. Urbanec, 51. Marušák - 13. a 30. Balán, 33. Pohl, 60. Vachovec.
Liberec - Sparta 5:2
Branky: 9. a 59. Bartek, 8. Zacha, 44. Urban, 54. Výtisk - 28. Ton, 57. Buchtele.
Hradec Kr. - Slavia 1:6
Branky: 26. Šimánek - 37. a 58. Růžička, 12. Klhůfek, 20. Valach, 43. Skokan, 50. Bednář.
Pardubice - Kladno 5:1
Branky: 9. Radil, 22. Somík, 31. Kočí, 31. Tybor, 51. Moučka - 57. Dragoun.
Chomutov - Litvínov 0:4
Branky: 23. a 47. Černý, 1. Hübl, 20. Trávníček.
Předehráno ve čtvrtek: Brno - Vítkovice 1:3

Reklama

Související témata: