Hlavní obsah

Plzeň po výprasku v Třinci pustila na druhé místo Hradec. Sparta si poradila s Libercem

Praha
Aktualizováno

Šest zápasů mělo dnes na programu 43. kolo hokejové Tipsport extraligy. V úvodním duelu rozstřílel Třinec úřadujícího mistra z Plzně 5:1. Západočechy tak na druhém místě vystřídal Mountfield Hradec Králové, který porazil Slavii 3:1. Vedoucí Sparta si poradila výhrou 3:1 s Libercem, jenž ztrácí na postupovou desítku dva body. Před něj se po výhře 2:1 nad Zlínem dostaly Karlovy Vary. Litvínov na svém ledě porazil beznadějně poslední Chomutov 2:1 po samostatných nájezdech a polepšil si na devátou příčku. Starosti si přidělaly osmé Pardubice, které ve třetí třetině v Kladně ztratily třígólový náskok a nakonec prohrály 3:4 po samostatných nájezdech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Jan Buchtele oslavuje první gól během utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Spartě se doma na Liberec i nadále daří. Holešovičtí si spravili před svými fanoušky chuť po nedělní porážce v Plzni a nelekli se ani faktu, že s Bílými Tygry v této sezóně už dvakrát prohráli. Do třetí třetiny šli domácí už s pohodlným třígólovým náskokem, čestný gól hostů vstřelil Filippi. Sparta si na čele vybudovala osmnáctibodový náskok, zato Severočeši ztrácejí ze dvanáctého místa na předkolo play off dva body.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Plzeň se v posledním kole blýskla výhrou bez inkasovaného gólu nad vedoucí Spartou, jenže i tentokrát potvrdila, že v Třinci se jí vůbec nedaří. Ve druhé třetině inkasoval brankář Mensator čtyři góly během deseti minut, když se dvakrát trefil Adamský, a Škoda nakonec prohrála 1:5. Oceláři prodloužili bodovou sérii ve vzájemných zápasech na svém ledě na osm zápasů a přibrzdili rozlet Plzně.

Hradec Králové po dvou porážkách opět zabral. Za výhrou proti Slavii ho hned na začátku utkání poslal  trefou v oslabení Rastislav Dej. Ve třetí třetině už odskočil na tříbrankový rozdíl, čisté konto Pavlu Kantorovi v závěru pokazil nedávno ještě jeho spoluhráč Jakub Langhammer. Slavia ani ve třetím ze sedmi venkovních zápasů neuspěla a klesla na desáté místo s odstupem jediného bodu na jedenácté Karlovy Vary.

Energie dvakrát za sebou doma neuspěla, ale tentokrát už se Západočeši radovali. Těsnou výhru 2:1 a naději na play off jim v poslední minutě vystřelil Roman Vlach. Berani tak po třech zápasech utrpěli bodovou ztrátu.

V boji o první desítku zaváhaly i Pardubice. Poprvé v této sezóně ztratily body s Kladnem, přestože ještě jedenáct minut před koncem normální hrací doby vedly na ledě Rytířů 3:0, a to ještě Jan Kolář neproměnil trestné střílení. Pak zavelel v přesilovce k obratu Rudovský, na něhož navázali Kuchler s Douderou a rázem bylo srovnáno na 3:3, bod navíc v rozstřelu poté zařídil Michal Dragoun. Kladenští hokejisté po deseti zápasech dali více než dva góly. Pardubice prohrály šestý z posledních osmi zápasů.

Litvínov ztratil v derby proti beznadějně poslednímu Chomutovu, s nímž vyhrál všechny tři dosavadní zápasy, bod po výhře 2:1 po samostatných nájezdech. Chemici doma bodovali podvanácté za sebou, zatímco Piráti si připsali už šestnáctou porážku za sebou.

Hokejová Tipsport extraliga, 43. kolo:
Třinec - Plzeň 5:1
Branky: 3. Matuš, 29., 30.  Adamský, 36. Orsava,39. Polák - 44. Kratěna
Litvínov - Chomutov 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 57. Trávníček, rozhodující nájezd Ručínský - 39. Hruška
Kladno - Pardubice 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 49. Rudovský, 54. Kuchler, 56. Doudera, rozhodující nájezd Dragoun - 4. Cetkovský, 27. Kolář, 30. Tybor
Karlovy Vary - Zlín 2:1
Branky: 34. Micka, 60. Vlach - 37. Köhler
Hradec Králové - Slavia 3:1
Branky: 6. Dej, 46. Kudrna, 48. Šimánek - 59. Langhammer
Sparta - Liberec 3:1
Branky: 20. Buchtele, 30. Ton, 33. Hlinka - 53. Filippi
8. února Vítkovice - Brno

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice