Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 5:0Sparta znovu přejela Karlovy Vary, Pöpperle má desátou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Rachůnek 1 : 0
13. Krejčík 2 : 0
42. Pech 3 : 0
52. Hlinka 4 : 0
53. Simon 5 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty vyhráli v 44. kole extragliy nad Karlovými Vary 5:0 a naplno bodovali i v pátém vzájemném zápase za sebou. Energie jim nedala gól už 216 minut a 55 sekund. Gólman Tomáš Pöpperle udržel desáté čisté konto v sezóně a jediná nula jej dělí od rekordu Romana Málka. Zápas sledovala při akci Sparta vzdává hold záchrannému systému druhá nejvyšší návštěva sezóny 13 038 diváků.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva brankář Sparty Tomáš Pöpperle, Jakub Krejčík ze Sparty a Tomáš Micka z Karlových Varů.

Článek

Utkání předcházela slavnost, při které byli oceněni hrdinové z řad hasičů, záchranářů, policistů a vojáků. Nechyběli klubové legendy a hollywoodský herec a sparťanský fanoušek William Fichtner.

Domácí nastoupili ve speciálních "maskáčových" dresech a s unikátními puky, které budou vydraženy ve prospěch Nadace policistů a hasičů. Ve vojenském se objevil na lavičce i realizační tým Sparty v čele s trenérem Josefem Jandačem.

Hned po úvodním vhazování se rozevřela defenziva hostů před Tomášem Rachůnkem, ten ale zvolil přihrávku na Tona, která neprošla. Vzápětí šel pykat Hovorka, hosté však odolali a po efektní otočce se na druhé straně dostal před Pöpperleho Zucker. Následný Dreslerův faul už Sparta potrestala. Za brankou Karlových Varů prohrál s Tonem a Hlinkou Gulaši boj o puk, který odrazil ke střelci úvodního gólu Tomáši Rachůnkovi.

Sparta měla hru ve své moci. Nebezpečně vypálil Kubát a při Šmachově trestu mohl zvýšit po Rolinkově přihrávce zblízka Simon, ale Závorka zasáhl. Pak měl karlovarský brankář štěstí po Rolinkově ráně a vzápětí trefil tyč Klimek. Ve 13. minutě už Pražané zvýšili, když Simon nabil Krejčíkovi. Hosté se neprosadili při Formanově trestu.

Ve druhé třetině hosté hru více vyrovnali, hned v úvodu se bránili v dalším oslabení. Pak se ocitl před Pöpperlem Koblasa, ale bekhendový pokus sparťanský gólman bez problémů kryl. Na druhé straně ztroskotal Rolinek na Závorkově betonu.

Střelecký půst Energie proti Spartě trval i po dvou přesilovkách při trestech Kubáta a Tona, Pöpperle nebezpečné situace vyřešil. Hosty v závěru druhé dějství držel Závorka, který vychytal v další šanci Rolinka a poradil si i s Pechovým blafákem do bekhendu.

Po 88 vteřinách závěrečné části už karlovarský gólman znovu kapituloval, když přečíslení tří na jednoho zakončil nekompromisní bombou Pech. Při trestu Ivana Rachůnka uhájil Pöpperle čistý štít proti Vlachově šanci. Po vyloučeních Buce a Drtiny využil nejdříve Hlinka výhodu pět na tři a v pokračující výhodě se trefil i Simon. Sparta tak vylepšila své skóre proti Karlovým Varům v sezóně na 28:1.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. T. Rachůnek, 13. Krejčík (Simon), 42. Pech (Buchtele, Kumstát), 52. J. Hlinka (P. Ton, Pilař), 53. Simon (Klimek, Polášek). Rozhodčí: Šindler, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. Diváci: 13.038.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Polášek, Švrček, Sičák, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, Rolinek - Forman, Přibyl, I. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Karlovy Vary: Závorka - Šmach, Bičánek, Kubka, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Micka - Zucker, Vachovec, Koblasa - V. Tomeček, R. Hruška, Buc. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Reklama

Související témata: