Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 1:2Zlín natáhl svoji vítěznou šňůru na šest utkání

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Mozík 1 : 0
31. Čajánek 1 : 1
39. Balaštík 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Zlína vyhráli v 50. kole extraligy na ledě Plzně 2:1, pošesté za sebou naplno bodovali a posunuli se na čtvrté místo. Zápas rozhodl ve 39. minutě Jaroslav Balaštík. Mistrovská Plzeň klesla na třetí místo o bod za Třinec.

Foto: Petr Horník, Právo

Zlínský Petr Čajánek.

Článek

Utkání začalo ve svižném tempu, Duda ale pálil z prostoru mezi kruhy nad a podobně nepřesně zakončil zlínské přečíslení tří na dva Veselý. V šesté minutě se až před plzeňského gólmana Machovského protáhl z pravé strany Okál, ale nezakončil přesně. Za chvíli útočníka hostů nešetrně napadl Duda a za svůj faul inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Dlouhou početní výhodu sehráli Zlínští špatně a navíc ji přerušilo vyloučení Balaštíka.

Domácím se poté rozpadlo složení útočných formací, když se zraněním odstoupil Vlasák a kvůli tržné ráně nedohrál první třetinu Straka. Po stažení hry na tři útoky krátce před pauzou Kratěna protáhl gólmana Horčičku bekhendem a následnou dorážkou.

Na začátku prostřední části se ošetřený kapitán Indiánů Straka dvakrát prodral zlínskou obranou, ale nedokázal přesněji zakončit. Ve 25. minutě hosté propadli na útočné modré čáře, za což je po úniku dvou hráčů na bezmocného Horčičku potrestal po přihrávce Dvořáka Mozík.

O dvě minuty později připravil na brankovišti bojující Lev šanci pro Kašpaříka, který nikým neatakován ztroskotal na Horčičkovi. Před polovinou utkání domácí nevyužili 61 vteřin trvající přesilovku pět na tři, když zblízka neskóroval Pletka.

Naopak ve vlastním oslabeni zahrozili hosté přečíslením tři na jednoho a ve 31. minutě po průniku do pásma a zadovce Veselého tvrdou ranou vyrovnal Čajánek. Indiáni se aktivní hrou tlačili dopředu, ale 78 vteřin před druhou sirénou přihrál od zadního mantinelu Leška Balaštíkovi, jenž střelou ke vzdálenější tyči překvapil Machovského.

Domácí, povzbuzeni dvěma ubráněnými oslabeními, ve snaze o vyrovnání otevřeli hru. Ve 45. minutě však Mozík svůj průnik kolem ležícího Horčičky nahozením zpoza branky nevyřešil ideálně. Hosté unikali do brejků, v 50. minutě se ale Machovský stačil přesunout proti voleji Melenovského z pravého kruhu. Indiáni sice v závěrečném náporu přežili šanci Veselého dvě minuty před koncem, ale teprve pátou domácí porážku v sezoně neodvrátili ani při hře bez brankáře.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Mozík (M. Dvořák, T. Sýkora) - 31. Čájánek (Veselý, Zámorský), 39. Balaštík (Leška). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Duda (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5174.
Plzeň: Machovský - Slovák, Seman, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Kratěna, Martin Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - M. Dvořák, T. Sýkora, Pitule. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Zlín: Horčička - Zámorský, Řezníček, Marušák, Urbanec, Matějíček, Tesařík - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: