Hlavní obsah

Ján Sýkora zařídil výhru Plzně. Už se těším na play off, říká slovenský útočník

Chomutov

Hokejisté Plzně udělali rázný krok ke druhému místu v tabulce po základní části extraligy. Po „povinné“ výhře v Chomutově jim patří aktuálně stříbrná pozice a pokusí se ji uhájit v pátečním souboji s Hradcem Králové. Zápas na ledě posledního celku rozhodli svými góly jmenovci Sýkorové. Do chomutovské sítě se trefil slovenský útočník Ján Sýkora, pojistku přidal do prázdné branky Tomáš Sýkora a Plzeň vyhrála 3:1.

Foto: Petr Eret, ČTK

Ján Sýkora z Plzně střílí gól brankáři Slavie Dominiku Furchovi.

Článek

Ján Sýkora odmítal s úsměvem poznámky na to, jestli se s Tomášem Sýkorou domluvili na roli střelců. „Ale ne. To ani nešlo, bereme to jako náhodu," říkal slovenský forvard, který označil vystoupení v Chomutově za těžký zápas. „Věděli jsme, že domácí nemají po sérii třiadvaceti porážek co ztratit. Zpočátku nás hodně napadali a také se jim podařilo po našem vedoucím gólu dorovnat skóre," připomněl Ján Sýkora.

Cenil si své branky na 2:1, která se nakonec ukázala jako vítězná. „Soupeř udělal chybu, náš obránce Seman mě našel přesnou přihrávkou. Vystartoval jsem do útoku a podařilo se mi překonat gólmana," popsal klíčový okamžik duelu. V něm Plzni scházely některé opory. „Hlavně Martin Straka, Vlasák, Slovák, všechno starší a zkušení hráči. Šanci dostali další kluci z kádru a myslím, že jsme o místa v sestavě dobře zabojovali. Přitom jsme se snažili vydržet se silami až do konce," líčil úspěšný střelec.

Těší ho příznivé postavení obhájce titulu v tabulce. „Jde nám o co nejlepší výchozí pozici pro play off. Už máme jistotu první čtyřky, takže budeme začínat doma. A to by měla být v náročných vyřazovacích bojích samozřejmě výhoda," podotkl útočník, který se chystá na svoje první play off v české extralize.

„Loni jsem cestu Plzně k titulu nezažil. Slyšel jsem o ní, ale ještě víc jsem se toho dozvěděl o následných chvílích, tedy o oslavách. Věřím, že i nynější play off bude pro nás svátkem," zamyslel se Ján Sýkora. Osobně si váží toho, že je součástí plzeňského kádru. „Česká extraliga je výš, než slovenská. Už teď byl pro mě start v základní části zážitkem a věřím, že ještě krásnější to bude v play off. V něm se může stát cokoliv a je dobře, že kluby z horních pater tabulky mají velké ambice," dodal Ján Sýkora.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín