Hlavní obsah

Martin Straka je jako kočka, říká trenér Razým

Plzeň

Druhé místo po základní části Tipsport extraligy mají na dosah hokejisté Plzně. Obhájce titulu si kolo před koncem drží dvoubodový náskok před Třincem a navíc završí dlouhodobou fázi sezóny na domácím ledě proti Hradci Králové. Takže má vše ve svých rukách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský trenér Milan Razým (vpředu).

Článek

„Uhájení stříbrné pozice by bylo vzhledem k suverénnímu postavení Sparty pro nás maximem, ale tabulku ještě nerozebíráme. Víc, než druhá nebo třetí příčka, mě zajímá zdravotní stav našich hráčů. Bude hodně důležité, aby se dali do play off do pořádku," řekl plzeňský trenér Milan Razým.

Při vítězném zápase v Chomutově Západočechům chyběli například Martin Straka, Tomáš Vlasák, Tomáš Slovák i Jiří Hanzlík. „Vypadly nám opory, které hrají přesilovky. Martin Straka je v tomto směru nenahraditelný. A připočtu-li k tomu Vlasáka, pak jsme byli bez dvou elitních centrů. Šance se tak chopili kluci, kteří předtím nedostávali tolik prostoru. Proto jsou v kádru, aby prokázali svoji kvalitu. I podobné zásahy do sestavy jsou k něčemu dobré, abychom si vyzkoušeli některé varianty. Ale moc jich zase není," přemítal kouč úřadujícího mistra.

Upíná se hlavně k návratu kapitána a lídra Straky na led. „Martin je jako kočka, léčí se rychle. Slíbil, že do play off bude naplno k dispozici, a já mu věřím," usmál se Razým.

O bojích o medaile odmítá spekulovat. „Kdekdo mi říká, že v případě druhého místa po základní části bychom se vyhnuli v semifinále Spartě, což by byla příznivá situace pro postup do finále. Ale ještě jsme ani nezačali čtvrtfinále, proto zůstávám při zemi a nějaké předčasné prognózy ze mě nedostanete," dodal plzeňský kormidelník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice