Hlavní obsah

Bitvu o předkolo play off vyhrála Slavia, Litvínov udolala v nájezdech. Piráti utnuli dlouhou sérii porážek

Aktualizováno

Hokejisté pražské Slavie porazili v napínavém utkání 52. kola Tipsport extraligy před zraky 11 028 diváků Litvínov 3:2 po samostatných nájezdech a zajistili si start v předkole play off, v němž vyzvou od pondělí Pardubice. Chomutov utnul šňůru čtyřiadvaceti porážek v řadě, když na ledě Kladna zvítězil 4:1. Plzeň podlehla doma Hradci Králové 1:3, po základní části tak skončila třetí a ve čtvrtfinále play off se střetne s Brnem. Mountfield obsadil konečnou pátou pozici a v boji o semifinále narazí na čtvrtý Zlín, který prohrál v Liberci 3:4 po samostatných nájezdech. Na druhou příčku se v pátek vyhoupl Třinec po výhře 3:1 nad Vítkovicemi. Ostravany čeká v předkole Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Slavie Praha oslavují postup do předkola play off.

Článek
Fotogalerie

Litvínov v O2 areně dvakrát vedl, sešívaní ovšem pokaždé dokázali odpovědět. Dramatické střetnutí nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých se stal hrdinou kapitán červenobílých Petr Kadlec, jenž ve druhé sérii zařídil svému mužstvu dva body a tím i účast v předkole.

Souboj předposledního týmu s posledním ovládli chomutovští Piráti. Do vedení je poslal v 10. minutě Hruška, který využil přesilovku. Ve 26. minutě pak přidal druhou branku Josef Straka. Kaberle sice vzápětí v početní výhodě snížil, jenže vyrovnat se Rytířům nepodařilo. Naopak dvě minuty před druhou sirénou vrátil Severočechům dvougólový náskok Bartečko. Tři body pro hosty pak definitivně pojistil v 58. minutě Josef Straka, jenž se dočkal druhého zásahu v zápase.

Výsledek znamenal, že Kladenští budou spolu s Chomutovem bojovat o záchranu v nejvyšší soutěži v baráži. V souběžně hraném duelu totiž Karlovy Vary zdolaly Brno 3:0, a i kdyby v play out všechny zápasy prohrály, nemohou skončit hůře než dvanácté. Na páteční výhře Energie se čistým kontem podílel brankář Tomáš Závorka.

Třinec využil zaváhání Plzně a poskočil na druhé místo

Druhou pozici v tabulce neudržela Plzeň, která ve svém hájemství nestačila na Hradec Králové. Škoda přitom bez zraněných opor Martina Straky a Tomáše Vlasáka rozjela zápas slibně a po trefě Mozíka se ujala vedení. Mountfieldu se ale podařil obrat. Ve 34. minutě se nejprve prosadil Mertl a dvě minuty před druhou sirénou skóroval i Frühauf. V závěrečné části pak stvrdil tři body pro Východočechy Pospíšil.

Indiány přeskočil v tabulce Třinec, který v posledním kole zdolal Vítkovice a radoval se z jedenácté výhry před vlastním publikem za sebou. Gólem a asistencí přispěl k triumfu Ocelářů David Květoň. Jednu přihrávku si připsal Martin Růžička, jenž bodoval v posledních deseti utkáních. Vítkovice skončily osmé a o čtvrtfinále si to rozdají s Libercem.

Právě Bílí Tygři nabrali v závěru soutěže velkou formu a proti Zlínu dosáhli na sedmou výhru v řadě. Nakročeno měli i k tříbodovému zisku, o který je ale připravil třiadvacet vteřin před koncem základní hrací doby Petr Leška. V dovednostní činnosti ovšem Berani neuspěli. Rozhodující exekuci provedl ve třetí sérii Lotyš Koba Jass.

Hokejová Tipsport extraliga, 52. kolo:
Třinec - Vítkovice 3:1
Branky: 8. M. Růžička, 23. Zíb, 30. D. Květoň - 31. Stehlík.
Kladno - Chomutov 1:4
Branky: 28. Kaberle - 26. a 58. J. Straka, 10. D. Hruška, 39. Bartečko.
Liberec - Zlín 4:3 po sam. náj.
Branky: 36. a 57. Filippi, 16. Čakajík, rozh. náj. K. Jass - 48. Köhler, 53. Balaštík, 60. Leška.
Plzeň - Hradec Králové 1:3
Branky: 25. Mozík - 34. Mertl, 38. Frühauf, 55. T. Pospíšil.
Karlovy Vary - Kometa Brno 3:0
Branky: 18. Balán, 46. Zaťovič, 58. Roman Vlach.
Slavia Praha - Litvínov 3:2 po sam. náj.
Branky: 20. Žejdl, 32. Tomica, rozh. nájezd Kadlec - 15. Hanzl, 29. Martynek.
Předehráno ve čtvrtek:
Sparta Praha - Pardubice 0:3
Čtvrtfinálové dvojice hokejové Tipsport extraligy:
Plzeň - Brno
Zlín - Hradec Králové
Předkolo play off:
Vítkovice - Liberec
Pardubice - Slavia

Reklama

Související témata: