Hlavní obsah

Že jsme nechali Vlasáka nepokrytého? Řešil jsem to jídlem, pivem a spánkem, směje se Němec

Brno

Z dosavadních sedmi branek Komety ve čtvrtfinále hokejové extraligy proti Plzni vstřelil čtyři. Útočník Vojtěch Němec se jedinou trefou ve čtvrtém zápase zasloužil o to, že Brňané pocestují ke středečnímu duelu na led mistra za nerozhodného stavu série 2:2.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Tomáš Sýkora (vlevo) z Plzně a Vojtěch Němec z Brna bojují ve čtvrtfinálovém utkání o puk.

Článek

„Když to uhrajeme v Plzni zase vzadu s nulou a ode mě se puk odrazí do soupeřovy sítě, nikdo další ani dávat góly nemusí," vtipkoval v neděli po vítězství 1:0.

O několik hodin dřív mu však do smíchu příliš nebylo. Poté, co Kometa v sobotu padla gólem pouhých 53 vteřin před koncem, se tým ocitl pod značným tlakem. „Naštěstí jsme ho ustáli. Dokazujeme, že nejsme horším mužstvem než obhájce titulu. Trochu jsme přidali na důrazu a štěstíčko se druhý den zase přetočilo k nám," oddechl si Němec.

Vzpomínky na kritický moment, kdy brněnská obrana nechala skórujícího Vlasáka na chvíli nepokrytého, se v sobotním večeru těžko zbavoval. „Řešil jsem to dobrým jídlem, jedním pivkem a vydatným spánkem. A ráno pak vždycky bývá člověk moudřejší," má ověřeno.

I teď Němec hledí dopředu. Zítra v Plzni čeká další vyrovnanou bitvu. „Pevně věřím, že uspějeme. Všichni asi tušili, že naše série krátká nebude. Už ovšem trochu cítím, že síly ubývají. Ideální by bylo završit v pátek v Brně postup a sedmý duel si už odpustit," zasnil se.

Vyhraje důležitý pátý zápas Plzeň, nebo Kometa Brno?
Plzeň
48,3 %
Kometa Brno
51,7 %
Celkem hlasovalo 2221 čtenářů.

Reklama

Související témata: