Hlavní obsah

Zlín je prvním finalistou extraligy, Sparta zastínila Kometu a vynutila si rozhodující zápas

Zlín/Brno
Aktualizováno

Polovina tajenky o obsazení finále extraligy je vyřešena! Po roce si o mistrovský pohár znovu zahrají hokejisté Zlína, kteří zdolali doma Třinec vysoko 5:1 a soupeře vyřadili celkovým poměrem 4:2 na zápasy. Prvního mečbolu naopak nevyužila brněnská Kometa, která před vlastními fanoušky prohrála se Spartou 2:5 a pražští vládci dlouhodobé části si vynutili rozhodující sedmý duel, jenž se bude hrát v pondělí od 19:10 v jejich Tipsport areně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radost hokejistů Sparty.

Článek
Fotogalerie

Před dvěma lety Pražané rovněž opanovali základní část, jenže Kometa je pak v šesti čtvrtfinálových zápasech play off vyřadila, když poslední krok udělala na svém ledě. I letos k němu měla ještě o úroveň dál našlápnuto, jenže historie se neopakovala....

Kometa prožila úvod zápasu jako z nejhoršího snu. Sparta během tří minut a osmi sekund třikrát skórovala, a když o chvíli později ještě v první třetině s pomocí nešťastné teče levé brusle brněnského obránce Kuboše přidal v přesilovce Jaroslav Hlinka čtvrtý gól, přepustil raději Marek Čiliak své místo v brance Jiřímu Trvajovi.

O vítězi tak bylo v podstatě rozhodnuto, navíc v 39. minutě připravil Trvaje o neprůstřelnost Přibyl. Kometa v závěrečné třetině jen stačila odvrátit hrozící debakl.

Také ve Zlíně rozhodl o vítězi lepší začátek zápasu. Ve 37. vteřině poslal domácí do vedení kapitán týmu Petr Čajánek a o necelé čtyři minuty později soupeři, který do zápasu nasadil i hrajícího asistenta kouče Václava Varaďu, zasadil druhý úder Ondřej Veselý. V prostřední části přidal třetí úspěch Jaroslav Balaštík a poté, co Jakub Orsava krátce po zahájení třetí části hry pokazil Liboru Kašíkovi čisté konto, dokumentovali domácí svoji převahu dalšími dvěma zásahy.

Třinečtí Oceláři jsou pro Berany v nadstavbové části oblíbeným soupeřem: v play off s nimi Zlínští ještě ani jednou nevypadli, a to už na sebe oba týmy narazily pošesté. Tentokrát Zlín otočil sérii s ambiciózním soupeřem čtyřmi výhrami v řadě a do extraligového finále se probil pošesté v historii klubu a má šanci vynahradit si loňský finálový nezdar s Plzní. Mistrovský titul slavil v sezóně 2003/2004.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápasy
Brno - Sparta 2:5
Branky: 41. Kempný, 49. T. Svoboda - 9. a 13. J. Hlinka, 6. Divíšek, 8. Forman, 39. Přibyl
Stav série: 3:3.
Zlín - Třinec 5:1
Branky: 1. Čajánek, 5. Veselý, 34. Balaštík, 50. Köhler, 54. Honejsek - 41. Orsava
Konečný stav série: 4:2.
Kanadské bodování:
1. P. Ton (Sparta) 11 zápasů/12 bodů (5 branky + 7 asistencí)
2. Bonk 11/12 (4+8)
3. Martin Růžička (oba Třinec) 11/11 (7+4)
4. V. Němec (Brno) 10/11 (6+5)
5. J. Hlinka (Sparta) 11/11 (4+7)
Postoupí do letošního finále play off extraligy Sparta, nebo Brno?
Sparta
45,5 %
Brno
54,5 %
Celkem hlasovalo 55895 čtenářů.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4