Hlavní obsah

Zlín - Brno 3:0Stav série 1:0Brno zase prospalo první třetinu, a tak za titulem lépe vykročil Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Marušák 1 : 0
15. Balaštík 2 : 0
37. Honejsek 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Nechtěli dopustit, aby první třetinu prospali stejně jako v posledních dvou semifinálových zápasech se Spartou, jenže hokejistům Brna se to v úvodním finále stejně nepodařilo. Domácí Zlín v úvodní dvacetiminutovce vstřelil dva góly, nakonec zvítězil 3:0 a do moravské bitvy o titul vykročil lépe. Gólman Libor Kašík vychytal druhé čisté konto v letošním play off. Druhé pokračování série je na programu v pátek znovu na ledě Beranů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Leška (č. 19), Oldřich Kotvan (vzadu) a Jaroslav Balaštík (vpravo) gratulují střelci prvního gólu Zlína Jiřímu Marušákovi v úvodním finále play off extraligy s Brnem.

Článek
Fotogalerie

Zatímco v domácí brance dostal stejně jako v posledních čtyřech vítězných semifinálových duelech proti Třinci důvěru Libor Kašík, v té brněnské se v letošním play off poprvé od začátku objevil Jiří Trvaj. Jenže Kometě první třetina zase vůbec nevyšla.

A mohla si za to sama. Na začátku sedmé minuty totiž Brno několik vteřin hrálo se šesti hráči v poli, což sudím neuniklo. Zlín svou první přesilovku zužitkoval za pouhých šest vteřin, když Marušák přes clonícího Köhlera propálil Trvaje.

Hostům chvíli trvalo, než se oklepali, pak ale i oni měli ideální příležitost k zužitkování první početní výhody. Po Dlapově střele se puk odrazil k Janu Hruškovi, ten ale zcela odkrytou klec minul. Místo vyrovnání naopak podruhé udeřili Berani. Köhlerovu dorážku sice ještě Trvaj zneškodnil, proti té Balaštíkově už ale neměl šanci.

Němec po ataku Kubiše nedohrál

Dvougólový náskok Zlínské ještě víc uklidnil a už neměli potřebu se přehnaně hnát do útoku. Naopak se soustředili na pozornou defenzivu, což jim vycházelo výtečně. Brno se před Kašíka dostávalo jen sporadicky, vyložené šance dlouho nepřicházely.

Ani Berani si jich sice mnoho nevypracovali, jenže byli efektivní. Ve 36. minutě si za brankou operující Melenovský zkušeně počkal na vhodný moment, aby pak naservíroval puk Honejskovi, jenž přidal třetí trefu. Až v závěru prostřední třetiny o sobě dala vědět i Kometa, Kašíkova lapačka ale vystavila stopku jak Jakubu Svobodovi, tak i následně Kempnému.

V úvodu třetího dějství přišlo Brno o svého nejproduktivnějšího hráče letošní vyřazovací části Vojtěcha Němce, jenž atak Kubiše odnesl poraněným ramenem a do hry už nezasáhl. Poslední šance na možný zvrat svitla Kometě v 52. minutě, kdy měla přes půl minuty dlouhou přesilovku pět na tři, v největší příležitosti ale Čermáka vychytal Kašík. A protože dvě minuty před koncem trefil Tomáš Svoboda v tutovce je zlínského gólmana, mohla drtivá většina fanoušků na vyprodaném stadiónu Luďka Čajky slavit první finálovou výhru.

Finále play off hokejové extraligy, 1. zápas
PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Marušák (Leška, Köhler), 15. Balaštík (Köhler, Zámorský), 37. Honejsek (Melenovský). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Zlín: Kašík - Zámorský, Kotvan, Marušák, Horák, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Trvaj - Miller, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa. Dujsík - H. Zohorna, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Vondráček, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
STAV SÉRIE: 1:0.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4