Hlavní obsah

Zář Komety ve Zlíně zeslábla. Musíme přidat na důrazu, burcuje brněnský útočník Koreis

Zlín

O krok blíž k extraligovému titulu jsou po prvním zápase finále hokejisté Zlína. Proti Kometě předvedli naprosto soustředěný výkon. Už v první třetině šli do dvougólového vedení a precizní defenzívou si jistě dokráčeli pro úvodní vítězství. K výsledku 3:0 stačilo přitom vítězům pouze 15 střel a jistý brankář Kašík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Koreis z Brna v souboji u mantinelu se zlínským forvardem Bedřichem Köhlerem.

Článek
Fotogalerie

„Tak nějak jsme si představovali první třetinu. První gól moc pomohl," těšil se zlínský asistent Juraj Jurík. Hosté nezopakovali entuziasmus ze semifinálové série, prakticky ani neměli šanci vrátit se do zápasu, jehož tón udala Marušákova branka po šesti vteřinách přesilovky. „Špatné střídání jsme zaplatili gólem. Bohužel jsme to byli my, kdo po opatrném úvodu udělal první chybu," litoval brněnský obránce Tomáš Žižka.

Dvě trefy v úvodní třetině pak domácím umožnily hrát hokej, na němž si vylámal zuby i ofenzivně naladěný Třinec. „Z jednoduché akce nám dali druhý gól, nezblokovali jsme střelu, nepokryli dorážku," tvrdil Žižka po akci, kterou do odkryté klece zakončoval Balaštík.

Zdálo se, že sedm bitev se Spartou zanechalo na Kometě značné stopy. Domácí si hráli podle svých not. „Chodí před bránu, kam se my vůbec nedostaneme. Když vystřelíme, tak tam není nikdo na teč," lamentoval nejproduktivnější brněnský hráč v play off Vojtěch Němec.

Navrátit do hry mohl hosty jediný kontaktní gól, ale Kometě chyběly přímočaré akce, jednoduché postupy. V závěru druhé třetiny navíc vylákal brněnského beka k pohybu za branku Marek Melenovský a na třetí gól nabil Antonínu Honejskovi. „Díval jsem se na gólmana Trvaje. A když se otočil, přihrával jsem," popisoval asistenci Melenovský.

Takto se finále prostě nehraje, zlobil se Němec

Ve třetí třetině už se vlastně hrálo jen kvůli naladění na páteční zápas. Zlínští fanoušci se věnovali skandovanému potlesku, ti brněnští lehce pookřáli jen při krátké dvojnásobné přesilovce. Ani tu ale Kometa nevyužila.

„Takto se finále prostě nehraje," řekl o druhé pauze Němec. Otázkou je, zda dnes nastoupí. Ve třetí třetině totiž brněnský útočník odstoupil s pohmožděným ramenem. „Proti Spartě byly pasáže, kdy jsme se sotva dostali ze třetiny, tady Zlín čeká ve středním pásmu a zkouší brejky. Navíc jsme jim to usnadnili, protože jsme byli ztuhlejší," tvrdil útočník Komety Jakub Svoboda. „Musíme přidat na důrazu, srážet se," dodal Jakub Koreis.

Zlínští příznivci sice začali propadat mistrovské euforii, ale domácí jsou před druhým zápasem obezřetní. „Hlavně si nesmíme myslet, kdovíjací jsme hokejisté," prohlásil před pokračováním finálové série Honejsek.

Který tým vyhraje druhý zápas finále play off extraligy?
Zlín
50,6 %
Brno
49,4 %
Celkem hlasovalo 5931 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4