Hlavní obsah

Trvaj je miláčkem tribun na ledě i na střídačce. Aplaus po zápasech nad propastí mu chutná víc

Brno

V pondělí i v úterý našlapaná Kajot arena nadšeně tleskala Jiřímu Trvajovi. Při třetím zápase přitom seděl na střídačce, ale jeho tvář se objevila na kostce nad ledem a fanoušci mu ve stoje aplaudovali v rámci gratulace k nedávným čtyřicátým narozeninám.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Komety Jiří Trvaj sleduje zlínského kapitána Petra Čajánka (vpravo) bráněného Tomášem Svobodou.

Článek

V úterý už se brněnský gólman přesunul mezi tyče, kde se cítí o poznání lépe. „Potlesk po vítězném zápase je určitě příjemnější. Nevím, jestli byl úplně fajn okamžik strhnout ve finále pozornost na střídačku. Ale divákům samozřejmě děkuju, bylo to příjemné,“ hlásil.

V rozhodujícím semifinále proti Spartě naskočil Trvaj do zápasu ve druhé minutě a vytáhl Kometu k senzačnímu obratu. Včera proti Zlínu zamířil do branky už od úvodního buly a odvrátil konec sezóny.

Zasloužené ovace

„Mára Čiliak nechytal špatně, za góly nemohl, ale puky ho netrefovaly, tak jsme sáhli ke změně. Jsme rádi, že Jirka potvrdil, že ty pondělní ovace byly zasloužené,“ vysvětloval brněnský asistent Martin Pešout.

Zápasy o bytí a nebytí prostě zkušený Trvaj zvládá. „Existenční duel to pro nás byl, jsme nad propastí, ale já do něj šel s čistou hlavou. Chtěl jsem týmu co nejvíc pomoct a přispět k vítězství,“ popisoval svůj plán, který beze zbytku naplnil. „Ale hlavně díky poctivé práci celého týmu, obětavost v play off musí být,“ neopomenul pochválit spoluhráče.

Díky svému návratu do sestavy se Trvaj možná vyhnul zranění. Jeho brankářského kolegu Marka Čiliaka totiž na střídačce trefil odražený puk do hlavy a způsobil mu několik stehů. „Já sedávám asi o metr dál, tak by mě to netrefilo,“ pousmál se.

Reklama

  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno