Hlavní obsah

Napodobí Hamrlík finálovým návratem Špačka? O tom jsme jen žertovali, ujišťuje

Michal OsobaPrávo

Paralela s loňským finálovým příběhem se nabízí. Tehdy z plzeňské střídačky sestoupil Jaroslav Špaček a pomohl Indiánům k titulu. Letos má bývalé defenzívní eso ve svém podpůrném týmu Zlín v podobě Martina Hamrlíka, ale čtyřicetiletá klubová legenda si boj o titul užívá v civilu.

Foto: Petr Horník, Právo

Takto zlínský Martin Hamrlík (vpravo) během loňského finále stíhal Václava Pletku z Plzně.

Článek

„Celý rok jsem byl s klukama na ledě. Když byla nějaká zranění, tak jsem na tréninku zaskočil v plné výzbroji. Dokonce mám i místo v kabině, kde jsem seděl celý život. Přijde mi to, že jsem ani neskočil,“ vypráví Hamrlík.

Skončil na vrcholu

Jenže Zlín při svém tažení play off zatím neměl důvod něco měnit, kromě Tesaříka se mu navíc zranění vyhýbají. A tak na případný Hamrlíkův comeback ani nepřišla řeč.

„Trochu jsme na to téma žertovali, ale vážně jsme to s trenérem Rosťou Vlachem nerozebírali, ani jsem o tom sám nepřemýšlel,“ přiznává čtyřicetiletý Hamrlík, jenž má na starosti přípravu obránců ve zlínském klubu.

Svou bohatou kariéru, během níž odehrál 970 extraligových utkání, uzavřel po loňském prohraném finále. O rok později je Zlín blízko druhému titulu své historie. „Já skončil na vrcholu, doma v sedmém finále před vyprodaným zimákem, i když to nedopadlo,“ nelituje Hamrlík, že se v 39 letech rozhodl ukončit kariéru.

Nervózní není

I teď s týmem žije. „Můžu kluky sledovat z první linie,“ pochvaluje si. Nestresuje se, je klidnější než na ledě. „Není důvod k nervozitě, už to člověk nemůže ovlivnit, jako když sám hrál,“ ví Hamrlík.

Na zlínském zimním stadiónu teď tráví víc času než jako hráč. „Daleko víc. Zezačátku jsem na to připravený nebyl. Celou sezónu jsem chodil na tréninky třikrát týdně od 6:30. Juniorka, starší dorost, mladší dorost,“ vypočítává. K tomu pomáhal i s trénováním i ve Vsetíně.

Jen listopadové námluvy s druholigovým Přerovem o Hamrlíkově herním zapojení nedopadly. „Byl jsem na jednom tréninku, ale už jsem na to nenašel čas. Dojíždění jsem měl plné zuby,“ vysvětluje.

„Máme každou středu zápas s bývalými hráči, ale kolikrát jsem neměl ani chuť. To mě utvrdilo v tom, že jsem skončil včas, když jsem si neudělal čas ani na ty staré pány.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice