Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušci vyprodali páté finále ve Zlíně za dvacet minut. Někteří u pokladen i nocovali

Zlín

Pouhých dvacet minut stačilo k vyprodání pátého finálového zápasu play off extraligy mezi hokejisty Zlína a brněnské Komety. Páteční souboj, ve kterém budou chtít domácí Berani ukončit své tažení a získat titul, se tak opět odehraje před sedmi tisíci fanoušky.

Zdaleka ne na všechny fanoušky se dočkalo, do prodeje šlo jen zhruba šest set vstupenek.Video: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek
Fotogalerie

Do volného prodeje u hlavní pokladny Zimního stadiónu Luďka Čajky šlo na páté střetnutí pouhých přibližně šest stovek lístků. Lidé si mohli zakoupit na osobu maximálně pět vstupenek. Poslední fanoušek, na kterého se dostalo, si zakoupil pouhé dva lístky na stání přesně v 10:20. V řadě stál s pořadovým číslem 125 od půl páté ráno. Ke vstupence se tak dostal po téměř pěti hodinách čekání ve frontě, která čítala kolem tří set lidí.

Nejotrlejší příznivci si své místo v řadě vystáli už od středeční třinácté hodiny a před pokladnou, která se jim otevřela až ve čtvrtek v deset hodin ráno tak strávili 21 hodin. „Přijel jsem ze Zádveřic. Už jsem docela unavený, noc byla dlouhá, nikdo tady v řadě téměř nespal. Když byla zima, zahřáli jsme se slivovicí a vodkou. Lidi tu jsou super, nabízeli jsme si navzájem něco na zahřátí. Ani jsem tu neměl karimatku, usnul jsem jen na hodinku a půl v kempařském skládacím křesílku," pousmál se Marek Slovák.

Nejhorší chvíle se svými dvěma kamarády prožíval večer, kdy snědli poslední řízek a do rána byli hlady. „Naopak tím nejkrásnějším pro mě bude, když po takovém čekání hned v pátek vyhrajeme titul," je přesvědčený fanoušek, který si jako první vyzvedl z pokladny lístky.

Pořadová čísla si fandové psali na ruku postupně podle toho, jak přišli. Julius Löffler ze Zlína s číslem 144 byl jedním z mnoha, na které se již nedostalo. V řadě stál, i když tušil, že se na něj nedostane. „Řekl bych, že tam je tak pět set až sedm set lístků. Myslím, že se na mě nedostane. Usuzuju tak podle loňského finále, kdy jsem tu taky stál a nepořídil jsem. Loni to bylo to samé, dostalo se jen na třetinu lidí, co tu v řadě stáli. Nezlobím se ale, je to finále, s tím se musí každý smířit. Buď na něj lístek vyjde nebo ne," řekl Právu Löffler ještě před otevřením kasy. Nakonec na něj nevyšlo. Stál devatenáct míst od fanouška, který zakoupil dva poslední lístky určené do volného prodeje.

Vyhrají hokejisté Zlína pátý finálový duel play off a získají tak extraligový titul?
Ano
60,5 %
Ne
39,5 %
Celkem hlasovalo 4219 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4