Hlavní obsah

Jsme na nové startovní čáře, říká liberecký kouč Hynek po odchodu Nedvěda

Josef PešoutSport.cz

Už bez své největší hvězdy posledních let, kapitána a lídra týmu Petra Nedvěda vyjeli v pondělním večeru na led hokejisté Liberce. Pro Bílé Tygry začala nová etapa, v níž se pokusí nahradit vynikajícího útočníka, jenž po minulé sezóně ohlásil konec hráčské kariéry. Jak vypadá momentální situace v libereckém hokeji? „Je to v podstatě startovní čára pro celý klub. Nejen pro nás dole na ledově ploše a v kabině, ale i pro lidi nahoře ve vedení,“ pronesl trenér Pavel Hynek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér libereckého extraligového hokejového týmu Pavel Hynek (na snímku) na prvním tréninku na ledové ploše před nadcházející sezónou.

Článek

Petr Nedvěd už není součástí libereckého kádru, ale sám prý uvažuje o tom, že by se eventuálně vrátil k hokeji, například v Litvínově. Co soudíte o podobných spekulacích?

Že by se mohl někde objevit, mě nepřekvapuje. Už loni v létě, když Petr vyhlašoval, že za rok skončí, a poskytl na toto téma dvoustránkový rozhovor do novin, jsem mu říkal, aby to nedělal. Že ho stejně začnou svrbět ruce. Odpovídal mi, že je to definitivum, že se prostě s hokejem rozloučí. A vidíte, třeba to tak nebude...

Takže zafungovala vaše předvídavost?

Nechci dělat chytrého. A nevím, jaký ten případný návrat bude mít u Petra vývoj. Nemluvili jsme spolu, ale mám na to svůj názor. Netuším, do jaké míry je jeho úvaha horká. Pokud vím, tak na led ještě nešel. Až další týdny ukážou, jestli v říjnu či listopadu začne opravdu hrát.

Máte nějakou zkušenost s hráči, kteří ohlašovali odchod, a pak pokračovali v kariéře?

Zažil jsem to u brankáře Dušana Salfického v Pardubicích. Taky se takhle loučil a vyhlašoval odchod z branky. Říkal jsem mu: Neblbni, třeba se to otočí, nebude tady jiný gólman a budeme tě potřebovat. Pak ještě dva roky chytal a dělal i jedničku.

Zpět k Liberci. Jak vnímáte hráčské změny a doplnění týmu?

Vycházíme z reálných možností klubu. Z mého pohledu jsme spokojení, protože jsme získali hráče, jaké jsme chtěli. Jsem rád, že se podařilo přivést obránce Škoulu i útočníky Jelínka a Krenželoka. Otazník byl nad Jirkou  Hunkesem, který na poslední chvíli podepsal v Rusku. Můžeme mu jen poděkovat za to, co tady odehrál, a popřát, ať se v KHL udrží co nejdéle a vydělá si nějaké peníze, když má tu možnost.

Na letošním mistrovství světa zazářil liberecký obránce Vitásek. Čekáte od něj další zlepšení a vzestup?

Upřímně řeknu, že to očekávám od všech hráčů a hlavně od sebe. Že z mužstva dokážu dostat víc, než v loňské sezóně. Když člověk analyzuje práci, měl by být k sobě náročný. Každý sportovec musí mít sebereflexi a vstávat ráno s tím, že chce vyhrát. Proto nesměřuji cíle k jednotlivcům, ale k týmu, aby jeho soudržnost byla lepší než dosud.

Reklama

Související témata: