Hlavní obsah

Jelínek a Krenželok se po Slavii chtějí prosadit i v libereckém týmu

Liberec

Aktéry zajímavého hokejového přesunu na trase z pražské Slavie do Liberce se stali zkušení útočníci Petr Jelínek a Lukáš Krenželok. Do hry Bílých Tygrů by měli přinést svůj typický důraz a nátlakový styl, jimž se prezentovali v bývalém působišti. Dvojice kamarádů věří, že pod Ještědem oba najdou novou motivaci a budou se dál prosazovat na extraligovém ledě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér libereckého extraligového hokejového týmu Pavel Hynek s hráči na prvním tréninku na ledové ploše před nadcházející sezónou.

Článek

„Na Slavii vzpomínám v dobrém. Ale beru to tak, že začínám novou etapu a budu se snažit odvádět maximum v Liberci. Už během léta jsem poznal super partu a doufám, že to přeneseme i do zápasů," povídal Petr Jelínek, který zná svou hokejovou úlohu.

„Ta je daná a proto mě sem asi vzali. Je dobré, že jsme přišli současně s Lukášem. Kluci nás přijali dobře. Doufám, že se na ledě nachystáme na sezónu a zpestřením bude i Liga mistrů. Chceme těžit i z letní kondiční přípravy. O dovolené jsem odpočíval, ale také se dával dohromady, abych byl fit při nástupu na led," svěřil se hokejista, který je synem bývalého reprezentanta Tomáše Jelínka. „Otec mi přestup do Liberce schválil. Sám mi říkal, že je na čase změnit klub, abych měl novou motivaci," podotkl Petr Jelínek.

Lukáš Krenželok si stěhováním z Prahy do Liberce hlavu nelámal. „Dostal jsem nabídku. Ve Slavii mi skončila smlouva a dohodl jsem se s Bílými Tygry, takže jsem to vzal," řekl lakonicky. O návratu do Vítkovic neuvažoval. „Bylo by asi těžší vrátit se domů, jsem prostě v Liberci. A hodlám tvrdě trénovat, aby to k něčemu vypadalo. S Petrem Jelínkem si navzájem pomůžeme, a je příjemnější jít někam ve dvou, než když člověk přijde do nového klubu sám," zamyslel se útočník.

Liberec se musí obejít bez lídra a kapitána Petra Nedvěda. „Pokusíme se poradit si i bez něj, byť jeho loučení je velkým oslabením. Proto ani nebudu mluvit o ambicích. Neříkáme, že chceme hned medaili. Základem je play off, a pak se uvidí," dodal Lukáš Krenželok po jednom z prvních tréninků v libereckém dresu.

Reklama