Hlavní obsah

Vítěz Stanley Cupu mezi Tygry. Škoula chtěl hrát doma kvůli synově škole

Liberec

Rodinné důvody přivedly z ciziny domů 34letého hokejového obránce Martina Škoulu. Držitel dvou medailí z MS strávil osm sezón v zámoří, s Coloradem tam získal i Stanley Cup. Naposledy hrál KHL za Slovan, teď už se zapojil do přípravy Bílých Tygrů na ledové ploše.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Martin Škoula během úvodního tréninku na ledě.

Článek

„Byla sice možnost zůstat v Bratislavě, ale starší syn jde do první třídy a chtěli jsme, aby od začátku chodil doma v Litoměřicích. Nebylo by dobré, aby každý rok měnil školu jen kvůli mému hokeji," vysvětlil Škoula, proč kývl Liberci.

„Uvítal jsem i solidní dojezdovou vzdálenost z Litoměřic. Neříkám, že budu pendlovat každý den, klidně můžu v Liberci i přespat, ale celkově to mám domů kousek," doplnil hokejista, který dosud okusil extraligu jen v Litvínově při výluce NHL v sezóně 2004–05.

V Liberci tak trochu připravil o číslo dresu 41 útočníka Filippiho, ten si teď zvyká na 82. „Dostal jsem naštěstí přednost jako starší a jsem rád, s jiným číslem jsem snad ani nikdy nehrál," usmál se obránce, jenž měl i výsadu individuální letní přípravy „Jezdil jsem hlavně na kole v okolí Litoměřic. Trochu i posiloval. Dělal jsem si, co mi vyhovuje a co potřebuju."

Teď už vyhlíží první přípravný zápas v novém dresu. „Mělo by to být příští čtvrtek proti Třinci, už v jeho nové hale. Možná budu trošku nervózní, ale přece jen mám něco odehráno a tak nějak tuším, do čeho jdu," ujišťoval Škoula.

Reklama

Související témata: