Hlavní obsah

Zlínský útočník Čajánek řekl třikrát ano, proto vyjel znovu na led

Zlín

Hokejoví mistři už jsou zase na ledě. Zlín přitom začal přípravu jako jeden z posledních v extralize. Teprve včera poprvé bruslili na ledě i sparťané. Až na první srpnový den odložila start brněnská Kometa, ostatní mužstva ale trénují už od minulého týdne.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Mistrovský Zlín vyjel poprvé na led.

Článek

„Přípravu na suchu zpestřenou pobytem v tureckém Beleku jsme o týden protáhli, tak jsme po ní dopřáli hráčům i delší volno, aby šli na led s chutí," řekl zlínský trenér Rostislav Vlach. S týmem se připravuje i útočník Petr Čajánek, jemuž bude za tři týdny 39 let. „Moje rozhodnutí pokračovat bylo čistě o tom, jestli chci, jestli v tom vidím nějaký smysl a mám týmu pořád co dát. Třikrát jsem si odpověděl ano, tak už v tom zase lítám," vykládá klíčový hráč šampiónů.

Ze Zlína odešli do ciziny reprezentanti Zámorský s Honejskem. Náhradou mají být do mateřského klubu se vracející obránce Žižka i trenérův syn Roman Vlach. Další útočníci, Čech (koleno) a Okál (rameno), ještě rehabilitují po operacích. O novou smlouvu zabojuje veterán Radim Tesařík.

„O kádru je jasno, žádné další změny se nechystají. Zase chceme mít mix zkušených hráčů a dravého mládí," tvrdí Vlach. První zápasový test čeká úřadující šampióny 7. srpna doma proti Třinci. „Nemůžeme se jen spoléhat na to, že jsme dvakrát po sobě byli ve finále, chce to zase makat od prvního tréninku. Pro mne je důležitá i podpora od mých nejbližších. Nevím, jestli teď doma skáčou dva metry do vzduchu, že ještě hraju, ale hokej do života naší rodiny nějak patří, a tak to i berou," prohlašuje Čajánek.

Správné hokejové naladění cítí i kouč, jenž byl během dovolené týden u moře, pak odpočíval na chalupě. „Už dvacet let tam pořád něco kutím, tentokrát jsem se dal na betonářské práce a největší starosti byly se sháněním stavebního materiálu," usmívá se Vlach.

Reklama

Související témata: