Hlavní obsah

Zlínský mistr na úvod extraligy klopýtl s Boleslaví! Litvínov rozstřílel Vary, Sparta zdolala Plzeň

jis, škvSport.cz
Aktualizováno

Sedmi zápasy v pátek odstartoval program dlouhodobé části hokejové extraligy. První tři body v nové sezóně si připsal Hradec Králové - Východočeši nepustili Vítkovice na jejich ledě ani jednou do vedení a pohodlně zvítězili 5:3. Stejným poměrem vyhrála také Kometa Brno v Liberci, přestože Bílí Tygři třikrát vedli. Opožděné utkání mezi mistrovským Zlínem a nováčkem z Boleslavi skončilo nečekanou, ale zaslouženou výhrou Středočechů 5:2. Pět vstřelených branek má na svém kontě i Litvínov, který doma rozdrtil Karlovy Vary 5:0. Druhý nováček z Olomouce podlehl na svém ledě Slavii 2:3 až po samostatných nájezdech. Dařilo se také Spartě, která otočila duel s Plzní a vyhrála 3:1. Třinec proti Pardubicím dlouho prohrával, v premiérovém extraligovém duelu v nové Werk aréně však nakonec uspěl 2:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Střelec prvního boleslavského gólu David Výborný.

Článek
Fotogalerie

Hned v úvodním kole se zadařilo oběma nováčkům. Olomouc na svém ledě trápila pražskou Slavii a duel proti sešívaným nakonec dotáhla až k nájezdům. V nich sice rozhodl slávistický kapitán Bednář, přesto si celek z Hané připsal premiérový extraligový bod.

Ještě lepší zápas sehrála Mladá Boleslav na ledě mistrovského Zlína. Tým z města automobilů se ještě před úvodním buly zdržel v dopravní zácpě za nehodou na dálnici D1 a nestihl dojet včas na Stadión Luďka Čajky. Duel začal s hodinovým zpožděním, ale nečekaná pauza více prospěla hostům. Boleslav nakopla rychlá branka Výborného z 5. minuty, po dvou třetinách už Středočeši vedli 4:0. Zlín nakonec zmírnil nepříznivý výsledek, domácí fanoušci však po prohře 2:5 odcházeli hodně nespokojení.

Premiérové tři body v nové sezóně získali hráči hradeckého Mountfieldu, kteří zdolali Vítkovice na jejich ledě 5:3. Dvěma góly se o vítězství Východočechů postarala dvojice Kudrna - Mertl. Vítkovice v zápase jen dotahovaly, nezvládly klíčový vstup do třetí třetiny a své příznivce tak v pátečním utkání příliš nepotěšily.

Litvínovský Francouz udržel čisté konto

Sparta po úvodní třetině prohrávala s Plzní 0:1, jenže bronzový medailista uplynulého ročníku zásluhou podařené druhé třetiny otočil průběh duelu a Západočechy porazil 3:1. Dvěma góly se ve svém prvním extraligovém zápase za Spartu blýskl slovenský obránce Marek Ďaloga.

Lídrem extraligové tabulky je po prvním kole Litvínov. Severočeši porazili Karlovy Vary 5:0 a jako jediný tým udrželi čisté konto. Na branku karlovarského gólmana Závorky vyslali přes 50 střel, dva góly vstřelil Viktor Hübl.

Třinec zvítězil při premiéře v nové Werk aréně nad Pardubicemi 2:1, naopak neúspěšný vstup do nového ročníku prožili Bílí Tygři z Liberce. Severočeši třikrát vedli nad brněnskou Kometou, ale vyrovnanou bitvu rozhodl finalista uplynulého ročníku ve třetí třetině. Dvěma góly se na výhře Komety podílel útočník Jan Hruška.

Hokejová Tipsport extraliga, 1. kolo:
Vítkovice - Hradec Králové 3:5
Branky: 36. a 49. Káňa, 36. Roman - 19. a 41. Kudrna, 23. a 50. Mertl, 46. Červený.
Litvínov - Karlovy Vary 5:0
Branky: 1. a 36. Hübl, 39. Zeman, 54. Ručinský, 58. Lukeš.
Olomouc - Slavia 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 36. Dlouhý, 55. Rác - 40. Vlasák, 45. Stránský, rozhodující nájezd Bednář.
Liberec - Brno 3:5
Branky: 9. Valský, 27. Vampola, 30. Škoula - 30. a 53. Hruška, 11. Kempný, 37. Káňa, 47. Němec.
Třinec - Pardubice 2:1
Branky: 47. Polanský, 49. Irgl - 15. Kolář.
Zlín - Ml. Boleslav 2:5
Branky: 45. Ondráček, 58. Balaštík - 5. Výborný, 19. Čermák, 35. Pabiška, 40. Látal, 47. Mikulik.
Sparta - Plzeň 3:1
Branky: 22. a 33. Ďaloga, 22. Sabolič - 16. Sýkora.

Reklama

Související témata: