Hlavní obsah

Sparta prohrála v Hradci, který společně s vedoucím Třincem zůstal stoprocentní

jis, dosSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga má po úvodních dvou kolech už jen dva týmy s plným bodovým ziskem. Tabulku vede Třinec, který i díky hattricku Plíhala zvítězil ve 2. kole nad Olomoucí jasně 6:1. Druhým je pak Hradec Králové, který zdolal Spartu 3:1. Pět bodů pak má Slavia, která porazila Liberec 3:2, a také Litvínov po výhře 3:2 na nájezdy v Plzni. Paradoxně skončil zápas Brno - Zlín. Kvůli mlze nad ledem byl ještě v první třetině ukončen.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradečtí útočníci Rudolf Červený (vlevo) a Petr Beránek se radují z gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Ambiciózní Třinec si pohrál s Olomoucí a po vítězství 6:1 ještě neztratil ani bod. Nováček se sice ve Werk Aréně uvedl bleskurychlým gólem bývalého třineckého útočníka Erika Hrni již ze třinácté sekundy, pak už ale na ledě vládli Oceláři. Čistým hattrickem pojistil výhru Tomáš Plíhal, po třech bodech si připsaly i další letní posily Kamil Kreps se Zbyňkem Irglem.

Hokejisté Hradce Králové vstoupili do nového ročníku stoprocentně úspěšně a po výhře ve Vítkovicích porazil Mountfield ve druhém kole doma pražskou Spartu 3:1. Všechny branky padly už v úvodní třetině. Ve vyhorceném závěru se domácí bitkař Vašíček sápal na sparťana Formana, ale ten ho dvakrát povalil na led.

Kuriózně skončila repríza finále play off z miunlé sezóny. Zápas mezi Brnem a Zlínem byl ve 14. minutě první třetiny kvůli mlze nad hrací plochou předčasně ukončen. Duel, který v té době byl nerozhodný 0:0, se podle vyjádření ředitele extraligy pro Českou televizi bude hrát v náhradním termínu.

Vynikající výsledky z letní přípravy potvrzuje Slavia. Doma porazila Liberec 3:2 a připsala si druhé vítězství v sezóně. Liberec naopak na první bodový zisk stále čeká. Domácí se vyrovnali i s tím, že většinu utkání odehráli po vyloučení Davida Šticha jen na pět obránců.

Nováček z Mladé Boleslavi podlehl Pardubicím 3:4 a v domácí premiéře po návratu do nejvyšší soutěže nedokázal navázat na páteční výhru na ledě mistrovského Zlína. Východočeši si naopak před vyprodaným stadiónem připsali první body v sezóně.

Plzeňští prohráli i podruhé, tentokrát doma s Litvínovem 2:3 po samostatných nájezdech. Plzeň si připsala na konto první bod, ale sahala po třech, neboť hosté zachraňovali zápas vyrovnáním útočníka Lukeše 74 vteřin před koncem základní hrací doby. O jejich druhé výhře v ročníku pak rozhodl v nájezdech Hanzl.

Tým Karlových Varů podlehl Vítkovicím 3:4 a zůstává zatím bez zisku. Ostravané naopak poprvé bodovali a dvěma góly a jednou asistencí se na tom podílel útočník Roman.

Tipsport extraliga, 2. kolo:
Třinec - Olomouc 6:1
Branky: 6. Kreps, 8. Irgl, 32. Adamský, 33., 43. a 52. Plíhal - 1. Hrňa
Karlovy Vary - Vítkovice 3:4
Branky: 13. Hruška, 36. Tomeček, 42. Balán - 2. Němec, 32. a 35. Roman, 37. Svačina
Slavia - Liberec 3:2
Branky: 12. Poletín, 15. Bednář, 35. Valach - 7. Vampola, 36. Šimek
Brno - Zlín 0:0 předčasně ukončeno
Mladá Boleslav - Pardubice 3:4
Branky: 8. Broš, 22. Pabiška, 56. Vrbata - 5. Sýkora, 23. Starý, 26. Gregorc, 47. Benák
Hradec Králové - Sparta 3:1
Branky: 7. a 14. Červený, 13. Mertl - 11. Přibyl
Plzeň - Litvínov 2:3 po SN
Branky: 14. Kubalík, 33. Mozík - 27. Ručinský, 59. Lukeš, rozhodující nájezd Hanzl

Reklama